Vagį išdavė saulėgrąžų lukštai

Prienų rajono apylinkės teismas kaltu dėl kuro ir kitų vertingų daiktų vagystės iš individualiai įmonei priklausančios teritorijos pripažino vyrą. Nors jis kaltę iš pradžių neigė, tačiau įvykio vietoje rasti saulėgrąžų lukštai ir ant jų rasti biologiniai pėdsakai kaltę patvirtino.

Vagį išdavė saulėgrąžos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vagį išdavė saulėgrąžos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 5:04 PM, atnaujinta Jun 21, 2017, 5:07 PM

Ikiteisminio tyrimo metu S.G. savo kaltę kategoriškai neigė. Nurodė, kad niekada nėra buvęs toje vietoje, kur įvykdyta vagystė. Nusikaltimo vietoje jokių įkalčių rasta nebuvo, tačiau pareigūnai pastebėjo ant žemės primėtytų saulėgrąžų lukštų. Ištyrus įvykio vietoje paimtus saulėgrąžų lukštus paaiškėjo, kad ant jų rasta žmogaus biologinių pėdsakų, kurių genotipas DNR registre sutapo su genotipu asmens, kurio anketiniai duomenys minėtame registre nurodyti kaip S.G.

Kaip pranešė teismas, po atlikto saulėgrąžų lukštų tyrimo, teisiamojo posėdžio metu S.G. kaltę pripažino iš dalies. Vyras nurodė, kad buvo įvykio vietoje, vogė kurą, tačiau ne tokį kiekį bei neigė pavogęs kitus daiktus. Be to, pažymėjo, kad labai mėgsta saulėgrąžas.

Subendrinęs paskirtą bausmę su ankstesniu teismo nuosprendžiu už kitus nusikaltimus, teismas S.G. paskyrė galutinę 5 metų laisvės atėmimo bausme. Į bausmės laiką įskaitė bausmę, atliktą pagal ankstesnį nuosprendį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.