Klaipėdos kriminalistai sulaikė moteris užpuldinėjusį plėšiką

Birželio 21 d., nepraėjus nė parai po jaunos merginos apiplėšimo įvykdyto vėlų vakarą greta „Žvejų rūmų“, Klaipėdos apskrities VPK, Klaipėdos miesto policijos komisariato 2-ojo poskyrio kriminalistai sulaikė šiuo ir dar keturiais kitais plėšimais įtariamą, vos prieš pusmetį iš įkalinimo įstaigos grįžusį, už plėšimus 5 m. ir 3 mėn. kalėjusį 1989 m. gimusį klaipėdietį.

 Klaipėdos kriminalistai sulaikė moteris užpuldinėjusį plėšiką.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Klaipėdos kriminalistai sulaikė moteris užpuldinėjusį plėšiką.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2017, 11:35 AM, atnaujinta Jun 22, 2017, 11:56 AM

Pirmasis plėšimas šio vyro galimai buvo įvykdytas šių metų gegužės 28 d. kai apie 2 val. Debreceno alėjoje vaikščiojusi ir telefonu kalbėjusi mergina pajuto smūgį iš nepažįstamo vyro, kuris pgriebęs telefoną paspruko. 

Jau kitą dieną, birželio 29 d., į pareigūnus kreipėsi  1978 m. gimusi moteris, nurodžiusi, jog apie 0 val. 30 min. Debreceno g., greta „Gedminų“ mokyklos ją pastūmė ir rankinę iš rankų išplėšė nežinomas vyras. 

Moteris prarado rankinėje buvusius dokumentus, 20 eurų ir telefoną „Prestigio“. 

Praėjus keletui dienų pasipylė ir daugiau pranešimų apie užpultas moteris – birželio 4 d. taip pat Debreceno g. nežinomo vyro buvo užpulta 2000 m. gimusi mergina – plėšikas šįkart pargriovė besipriešinusią mergaitę, ėmė ją smaugti ir atėmė piniginę su dokumentais ir vos 5 eurais. 

Birželio 7 d. įtariamasis toliau puolė Debreceno alėja vaikštančias jaunas moteris ir apie 23 val. 20 min. pribėgęs iš nugaros trenkė per veidą 1996 m. gimusiai merginai bei bandė išplėšti iš jos rankų rankinę, tačiau pradėjus šauktis pagalbos merginai į pagalbą atskubėjo pro šalį ėję jaunuoliai, tad plėšikas spruko nieko nepešęs. 

Paskutinis šio įtariamojo „darbelis“ užregistruotas birželio 20 d., kuomet patalpinęs internete skalbimą apie neva nuomojamą butą ir sulaukęs jaunos merginos skambučio, telefonu sutarė, jog dėl buto apžiūros 1993  m. gimusi mergina turinti susitikti su jo drauge, kuri ir aprodysianti nuomojamas patalpas. 

Vėlų vakarą, apie 22 val. 20 min. buto ieškanti mergina susitiko su tariama „nuomotoja“ autobusų stotelėje kai staiga pribėgęs nepažįstamas vaikinas trenkė jai per galvą ir pagriebęs iš rankų telefoną „Samsung Galaxy J5“ kartu su bendrininke pradingo daugiabučių kiemuose.

Visas apiplėštas moteris apklausę ir gana aiškų įtariamojo paveikslą susidėlioję Klaipėdos m. 2-ojo poskyrio kriminalistai ėmėsi intensyvių plėšiko paieškų – įtariamųjų buvęs ne vienas. 

Galiausiai po paskutinio, birželio 20 d. įvykdyto plėšimo, įtariamiesiems pasinaudojus pagrobtu telefonu, pareigūnai nustatė plėšiko bendrininkės buvimo vietą – paaiškėjo, jog tai pareigūnams jau žinoma jauna klaipėdietė, visai neseniai su kitais bičiuliais dalyvavusi turto naikinime daužant „Kurhauzo“ Smiltynėje langus, ją atpažino ir nukentėjusioji, na o netrukus kriminalistai nustatė ir Rambyno g., bute sulaikė merginas užpuldinėjusį plėšiką. 

Vyro būta ne itin galvoto – iš pirmosios aukos gegužės 28 d. pagrobtą mobilųjį telefoną, nepavykus jo atrakinti ir užstatyti lombarduose, jis tiesiog išmetęs į kanalizacijos šulinį. Pareigūnai įtariamojo namuose taip pat radę iš jaunos merginos pagrobtą piniginę, bei keletą kvitų iš lombardų, kuriuose užstatyti galimai pavogti mobilieji telefonai.

Vos pusmetį laisvėje praleidusiam įtariamajam ir jo bendrininkei gresia baudžiamoj atsakomybė už plėšimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.