Lietuvis emigrantas ir Moldovos pilietis įkliuvo su suklastotomis teisėmis

Į tėvynę automobiliu grįžtantis Didžiojoje Britanijoje gyvenantis lietuvis buvo patikrintas bendro Lietuvos ir Lenkijos pasieniečių ekipažo. Paaiškėjo, kad emigrantas turėjo suklastotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Su savo šalies suklastotu vairuotojo pažymėjimu tą pačią dieną Kybartų pasieniečiams įkliuvo ir Moldovos pilietis.

 Lietuvis emigrantas ir Moldovos pilietis įkliuvo su suklastotais vairuotojo pažymėjimais.<br> VSAT nuotr.
 Lietuvis emigrantas ir Moldovos pilietis įkliuvo su suklastotais vairuotojo pažymėjimais.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-22 14:42, atnaujinta 2017-06-22 14:46

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį bendras VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečių ir Lenkijos sienos apsaugos pareigūno ekipažas Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė automobilį „Mercedes Benz E320“.

Mašina angliškais numeriais buvo ką tik įvažiavusi iš Lenkijos. Ją vairavo Didžiojoje Britanijoje gyvenamąją vietą deklaravęs 46-erių Lietuvos pilietis.

Bendram patruliui, be kitų dokumentų, jis pateikė ir lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai nustatė, kad dokumentas yra suklastotas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Savo ruožtu Kalvarijos policijos pareigūnai, iškviesti į įvykio vietą, emigrantui už transporto priemonių vairavimą neturint teisės vairuoti surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už tokį nusižengimą gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų.

Po apklausos ir atlikus visus formalumus vyras buvo paleistas. Jo vairuotas automobilis perduotas į Kalvarijos užkardą iškviestam lietuvio pažįstamam asmeniui.

Tą pačią dieną Kybartų užkardos pasieniečiai sulaikė Moldovos pilietį, dokumentų kontrolės metu irgi pateikusį suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

 VSAT Kybartų užkardos pareigūnai Kybartų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Rusijos Kaliningrado sritį krovininiu automobiliu „Mercedes Benz Atego“ vykusio 27-erių  Moldovos piliečio dokumentus.

Be kitų dokumentų, jis Kybartų pasieniečiams pateikė  ir  moldavišką vairuotojo pažymėjimą. Šis VSAT pareigūnams iškart sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad pažymėjimas yra visiška klastotė.  

Moldovos pilietį VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių rinktinėje taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Moldavui irgi gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Užsienietis uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.