Pėdsekė Koka taksi vairuotojo užpuoliką aptiko daugiabučio rūsyje

Penktadienio vėlų vakarą Šilutės rajone du vyrai užpuolė taksi automobiliu juos vežusį vairuotoją ir grasino jam peiliu. Vairuotojui pabėgus, vyrai iš automobilio pavogė jo piniginę. Iki antradienio vakaro nusikaltėliai slapstėsi, tačiau vieną jų pareigūnai rado namuose, o kitą susekė kinologų belgų aviganė.

 Belgų aviganė Koka susekė daugiabučio rūsyje pasislėpusį plėšiką.<br> Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
 Belgų aviganė Koka susekė daugiabučio rūsyje pasislėpusį plėšiką.<br> Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
 Belgų aviganė Koka susekė daugiabučio rūsyje pasislėpusį plėšiką.<br> Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
 Belgų aviganė Koka susekė daugiabučio rūsyje pasislėpusį plėšiką.<br> Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
 Sulaikytas plėšikas.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
 Sulaikytas plėšikas.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 19, 2017, 10:57 AM, atnaujinta Jul 19, 2017, 2:41 PM

Kaip praneša Tauragės apskrities VPK, užpuolimas įvyko penktadienį, apie 23 val., Šilutės rajone, Gaidelių kaime, Malūnų gatvėje.

Iš Šilutės miesto taksi automobiliu atvykę du vyrai užpuolė juos vežusį vairuotoją ir pagrasino jam peiliu. Vairuotojui pabėgus, pastarieji iš automobilio pavogė piniginę, kurioje buvo 400 eurų ir įvairūs asmens dokumentai. 

Vėliau užpuolikai pasislėpė ir iki antradienio vakaro slapstėsi. Intensyvių ikiteisminio tyrimo veiksmų metu pavyko nustatyti užpuolikų asmenybes. Nustačius jų galimas buvimo vietas buvo atlikti sulaikymai. 

Vienas iš įtariamųjų sulaikytas namuose, o antras po ilgai trukusių paieškų, pasitelkus Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos kinologą su tarnybiniu šunimi buvo rastas ir sulaikytas viename iš Šilutės mieste esančių daugiabučių, rūsyje. 

Pasienyje su Rusija tarnaujanti belgų aviganė Koka pademonstravo puikius pėdsekystės sugebėjimus ir Šilutėje susekė apiplėšimu įtariamą vyrą. 

Į VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečius pagalbos kreipėsi Šilutės policijos pareigūnai. Jie paprašė VSAT kinologo su tarnybiniu šunimi pagalbos ieškant apiplėšimu Šilutėje įtariamo vyro, kuris po nusikaltimo pasislėpė. 

Į Šilutę skubiai išvyko tuo metu pasienyje su Rusija, Pagėgių savivaldybės ribose, patruliavusi Bardinų užkardos kinologė su belgų avigane Koka. 

Pasienietėms atskubėjus į vieną gyvenamųjų namų rajoną Šilutėje čia laukę policininkai pasidalijo turima informacija. Būta žinių, kad pareigūnų persekiotas apiplėšimu įtariamas vyras neseniai galėjo būti šioje vietoje. 

Situaciją sunkino aplinkybė, kad paiešką reikėjo vykdyti daugiabučių rajone. Palankios aplinkybės buvo nakties metas, kai yra nedaug praeivių, atvėsęs oras, palankus šuns darbui, bei trumpas laiko tarpas nuo to momento, kai čia galėjo prabėgti šviežių pėdsakų palikęs įtariamasis.
 
Pirmiausiai kinologė Kokai davė komandą ieškoti pėdsakų ant tarp šaligatvių augančios žolės. Dvejų metų belgų aviganė juos nesunkiai aptiko ir VSAT kinologę bei policijos pareigūnus tamsoje pradėjo vesti tarp daugiabučių. 

Praėjusi kelis gyvenamuosius namus, maždaug 200 metrų, Koka atvedė prie vieno namo laiptinės. Čia ji pradėjo veržtis į daugiabučio rūsį, kuris buvo atrakintas. 

Į jį patekusi pėdsekė pribėgo prie vieno iš uždarytų sandėliukų. Čia ji lojimu kinologei pranešė, kad viduje yra žmogus. Kai pareigūnai atidarė sandėliuko duris, išvydo jame pasislėpusį žmogų. 

Abu sulaikytieji yra Šilutės rajono gyventojai (gim. 1980 m. ir 1984 m.), praeityje ne kartą teisti. Už šios nusikalstamos veikos padarymą jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.