Įtikinamas melas aptemdė sveiką protą

Vos ne kasdien pranešama apie telefoninių sukčių aukas, bet lengvatikių gretos netirpsta.

Lengvatikė padiktavo aferistui ir savo, ir sugyventinio, ir motinos, ir kaimo bendruomenės sąskaitų banke prisijungimo duomenis.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Lengvatikė padiktavo aferistui ir savo, ir sugyventinio, ir motinos, ir kaimo bendruomenės sąskaitų banke prisijungimo duomenis.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2017, 4:03 PM, atnaujinta Sep 18, 2017, 4:05 PM

Patikli Pakruojo rajono gyventoja į mobiliojo ryšio telefoną paskambinusiam aferistui padiktavo ne tik savo, bet ir sugyventinio, motinos ir jos vadovaujamos kaimo bendruomenės sąskaitų banke prisijungimo slaptažodžius ir kodus.

53 metų pakruojietė ant sukčiaus jauko užkibo sekmadienio pavakarę, kai jai paskambino nepažįstamas vyriškis. Moteris netruko patikėti, kad kalba su policijos pareigūnu, besirūpinančiu, kad per pašnekovės ir jos artimųjų sąskaitas plaunami pinigai.

Susijaudinusi moteris padiktavo prisijungimo kodus prie visų sąskaitų. Netrukus ji pastebėjo, kad iš jos asmeninės sąskaitos išnyko 100 eurų.

Supratusi, kad tapo sukčiaus auka, pakruojietė kreipėsi į policiją. Pareigūnai aiškinasi, ar aferistai nespėjo svetimu vardu pasirašyti sutarčių su greituosius kreditus išduodančiomis įmonėmis.  

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.