Klaipėdos policija atskleidė įžūlius plėšimus

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai pastaruoju metu atskleidė net kelis sunkius ir rezonansinius plėšimus.

 Klaipėdos policija atskleidė įžūlius plėšimus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Klaipėdos policija atskleidė įžūlius plėšimus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2017, 9:40 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 9:44 AM

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities VPK, rugpjūčio 17-ąją Klaipėdos miesto 3-iajame maršrutiniame autobuse tarp „Aula Magna“ ir „Dragūnų“ stotelių, važiuodami Herkaus Manto ir Liepojos gatvėmis, du nepažįstami vyrai, pagrasinę smurtu, iš 46 metų klaipėdiečio kišenės ištraukė du 80 eurų vertės mobiliuosius telefonus.

Pareigūnai operatyviai ištyrė ir nustatė kaltininkus – penkis kartus už plėšimus teistą 1986 m. gimusį ir šešis kartus teistą 1989 m. gimusį uostamiesčio gyventojus, telefonus surado. Paskirtos kardomosios priemonės, darbas tęsiamas.

Rugsėjo 18 d. Rumpiškės g. bendrabutyje, pagrasinus peiliu, pagrobti 44 metų klaipėdiečio telefonas ir 10 eurų. Nukentėjusiajam pavyko pabėgti nuo savo užpuolikų: įtariama, 1970 ir 1971 m. gimusių gerai policijos pareigūnams pažįstamų vyrų.

46 metų įtariamasis anksčiau už vagystes, svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą, narkotikų platinimą, plėšimą, turto prievartavimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą teistas 11 kartų.

Jo metais vyresnis bičiulis turi ilgesnę teistumo biografiją: vyras teistas 14 kartų už vagystes, plėšimą, disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, grasinimą nužudyti, Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sveikatos sutrikdymus, viešosios tvarkos pažeidimą. Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės.

Rugsėjo 15 d. vakare iš Debreceno g. į ligoninę pristatytas peiliu sužalotas 42 metų vyras, kaip vėliau nustatyta, nebuvo apiplėštas. Jis tik manė tuo metu netekęs telefono ir 12 eurų, bet vėliau pinigus ir mobiliojo ryšio telefoną surado namie, galimai jo užmaršumui įtakos turėjo ne itin saikingai vartotas alkoholis. Pareigūnai tęsia darbą ir tiria šio vyro sužalojimą iš chuliganiškų paskatų.

Be to, kriminalinės policijos pareigūnai kaltinamuoju aktu užbaigė ikiteisminį tyrimą dėl bendrininkų grupės paskutinę gegužės dieną iš buto Vėtros g. Klaipėdos m. įvykdyto plėšimo, kurio metu pagrobti telefonas bei televizorius.

Nustatyta, kad 1986, 1989 ir 1997 m. gimę susimokę įtariamieji grasino daiktų savininkui smurtu ir purškė į akis ašarinių dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.