Iš šiaulietės išviliojęs 9300 eurų sukčius džiaugėsi trumpai

Šiauliuose 47 metų moterį apmulkinęs ir iš jos banko sąskaitos 9 tūkstančius 300 eurų pasisavinęs telefoninis sukčius grobiu džiaugėsi neilgai. 

Telefoninis sukčius pinigus iš šiaulietės sąskaitos pasisavino išviliojęs elektroninės bankininkystės kodus.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Telefoninis sukčius pinigus iš šiaulietės sąskaitos pasisavino išviliojęs elektroninės bankininkystės kodus.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2017, 12:03 PM, atnaujinta Nov 5, 2017, 12:20 PM

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai demaskavo aferistą – jis atsidūrė už grotų.

Ant telefoninio sukčiaus jauko pusamžė šiaulietė užkibo šeštadienį. 

Ryte mobiliojo ryšio telefonu 47 metų moteriai paskambinęs vyras prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė, kad banko sistemoje bandyta neteisėtai atlikti pavedimus iš jos sąskaitos.

Nustebusiai šiaulietei apsišaukėlis pareiškė, kad norint apsaugoti jos banke laikomus pinigus reikia imtis neatidėliotinų priemonių ir paprašė jam pasakyti elektroninės bankininkystės kodus.

Sutrikusi moteris padarė tai, ko buvo prašoma. 

Pasinaudojęs išviliotais kodais aferistas iš moters asmeninės ir jos įmonės sąskaitų į kitas sąskaitas pervedė 9 tūkstančius 300 eurų, o 3 tūkstančius 500 eurų į šias sąskaitas pervestų pinigų spėjo ir išgryninti.  

Supratusi, kad tapo telefoninio sukčiaus auka, moteris nedelsiant kreipėsi į policiją. 

Tyrimo ėmęsi pareigūnai netruko demaskuoti ir sulaikyti šiuo nusikaltimu įtartą 32 metų vyrą, kuris buvo uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.