Pasieniečiams įkliuvo klastotes pateikę du vairuotojai lenkai

Kalvarijos pasieniečiams įkliuvo du lenkai, pateikę suklastotus vairuotojų pažymėjimus. Vienas užsienietis turėjo neva Jungtinėje Karalystėje išduotą dokumentą, kitas apsirūpino neegzistuojančio pavyzdžio pažymėjimu, vadinamuoju fantazijos dokumentu.

 Pasieniečiams įkliuvo klastotes pateikę du vairuotojai lenkai.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo klastotes pateikę du vairuotojai lenkai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2017, 3:51 PM, atnaujinta Nov 7, 2017, 3:53 PM

Abiem atvejais su šiais užsieniečiais vyko bendrakeleiviai, turėję tvarkingus ir teisę vairuoti suteikiančius dokumentus.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją vykusį automobilį „Renault“. Mašina buvo pažymėta lenkiškais numeriais valstybiniais numeriais. Ją vairavo 29 metų Lenkijos pilietis.

Be kitų dokumentų, užsienietis Kalvarijos pasieniečiams pateikė jo vardu išduotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą, kuris sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad tai – visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobilis „Renault“ perduotas kartu vykusiam keleiviui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.

Pirmadienį toje pačioje vietoje Kalvarijos pasieniečiai taip pat sustabdė ir automobilį „Renault Master“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo į Lietuvą vykęs 26-erių Lenkijos pilietis.

Dokumentų patikros metu vyras pateikė neegzistuojančio pavyzdžio esą tarptautinį vairuotojo pažymėjimą, vadinamąjį fantazijos dokumentą. Taip pat paaiškėjo, kad užsienietis vairavo automobilį be valstybinės techninės apžiūros. Už šį pažeidimą jį administracine tvarka dar baus policija.

Ikiteisminį tyrimą ir šiuo atveju pradėję VSAT pareigūnai vairuotoją uždarė į areštinę. Transporto priemonė perduota kartu vykusiam lenko draugui, turėjusiam reikalingus dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.