Nesaugojo elektroninės bankininkystės duomenų, dėl to sulaukė skaudžių pasekmių

Telšiuose  pažįstamas telefonu nupaveikslavo kito asmens bankininkystės duomenis ir jo vardu prisiėmė paskolų iš kreditus lengvai dalijančių bendrovių.

Nesaugojo elektroninės bankininkystės duomenų, dėl to sulaukė skaudžių pasekmių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nesaugojo elektroninės bankininkystės duomenų, dėl to sulaukė skaudžių pasekmių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Nov 8, 2017, 12:39 PM, atnaujinta Nov 8, 2017, 12:43 PM

Kas žino, gal vadinamasis draugas dar ilgai būtų sėmęs pinigus kaip iš gausybės rago, tačiau nukentėjusiojo adresu ėmė plaukti laiškai su priminimais apie jo vardu paimtų kreditų įmokų ir procentų mokėjimą. 

Policijos duomenimis, šiemet per du mėnesius 27 metų telšiškis, pasinaudojęs 32 metų Telšių rajono gyventojo elektronine bankininkyste, apgaulės būdu, jo vardu paėmė keturis kreditus. Už kreditus išaugo palūkanos, bendra turtinė žala siekia 3668 eurų.

Bylos duomenimis, rugpjūčio 19 d.  įtariamasis svetimu vardu paėmė 368 eurų kreditą, rugsėjo 6 d. – 800 eurų, rugsėjo 15 d. – 400 eurų, o rugsėjo 19 d. –  dar 500 eurų kreditą.

Bendra kreditų suma siekia 2068 eurus, vadinasi, per keletą mėnesių už kreditus priskaičiuota 1600 eurų palūkanų.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė teigė, jog  nukentėjusysis tvirtina jokių kreditų pats neėmęs. Esą asmeniui nežinant įtariamasis galėjo nusipaveiksluoti jo elektroninės bankininkystės duomenis, kuriais ir pasinaudojo negerais tikslais.

Apie apgaulę nukentėjusysis teigia supratęs tuomet, kai ėmė plaukti  pranešimai, kad jis nevykdantis prisiimtų įsipareigojimų grąžinti kreditus ir mokėti palūkanas.
Dėl sukčiavimo atliekamas ikiteisminis tyrimas.  

Policija perspėja gyventojus akylai nuo svetimų akių saugoti savo bankininkystės duomenis, kad panašios istorijos nepasikartotų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.