FNTT sulaikė daugiau nei milijoną eurų grynųjų turėjusius vyrus

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai Vilniuje sulaikė leidimą Lietuvoje gyventi turintį Ukrainos pilietį ir tris Lietuvos piliečius, kaip įtariama, nepagrįstai turėjusius 1 mln. 300 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

 FNTT sulaikė 4 vyrus, įtariamus neteisėtu praturtėjimu.<br> V.Ščianisko asociatyvi nuotr.
 FNTT sulaikė 4 vyrus, įtariamus neteisėtu praturtėjimu.<br> V.Ščianisko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 11:19 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 11:30 AM

Kaip pranešė tarnyba, praėjusį penktadienį FNTT tyrėjai sostinėje, prie vienos iš finansų įstaigų, sulaikė automobilį „Mercedes Benz“ su keturiais vyriškiais. Patikrinus automobilį, jame buvusioje kuprinėje ir kartoninėje dėžutėje buvo rasta apie 700 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Tą pačią dieną Ukrainos piliečio nuomojamame seife finansų įstaigoje buvo rasta dar 550 tūkstančių eurų grynųjų pinigų, o asmens bei nuomojamo buto kratos metu rasta dar 50 tūkst. eurų.

FNTT turimais duomenimis, leidimą gyventi Lietuvoje turintis Ukrainos pilietis vadovavo Vilniuje registruotai bendrovei, kurioje dirbo keletas darbuotojų. Nustatyta, kad ukrainietis nebuvo deklaravęs, kad įvežė į Lietuvą milijoninę pinigų sumą.

Pirminiais tyrimo duomenimis, tiek sulaikytas Ukrainos pilietis, tiek Lietuvos piliečiai neturi turto ir pajamų, kuriomis galėtų teisėtai pagrįsti 1 mln. 300 tūkst. eurų sumą.

FNTT Vilniaus apygardos valdybos tyrėjai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Visiems keturiems vyrams yra pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.