Rusas į Lietuvą važiavo vogtu naujutėlaičiu „Peugeot“

Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasienyje su Lenkija sulaikė du, įtariama, Vokietijoje pavogtus automobilius. Naujutėlaitį „Peugeot 3008“ vairavo Rusijos pilietis, o „BMW 560 L“ buvo gabenamas automobilvežiu, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

 Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje vogtus automobilius.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje vogtus automobilius.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje vogtus automobilius.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje vogtus automobilius.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-27 16:18, atnaujinta 2017-11-27 16:24

Penktadienio naktį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai – Marijampolė ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu pasirinktiniam patikrinimui sustabdė visureigį „Peugeot 3008“ vokiškais numeriais. Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Automobilį vairavo 43 metų Rusijos pilietis. Visureigio dokumentų jis neturėjo, VSAT pareigūnams užsienietis pateikė tik nuomos kompanijos išduotą sąskaitą-faktūrą. Užsieniečio aiškinimai apie kelionės tikslą ir pasirinktas kelionės maršrutas pasieniečiams pasirodė neįtikinami. 

Kalvarijos užkardos pareigūnai per Lietuvos ir Lenkijos pasienio, muitinės ir policijos tarnybų bendradarbiavimo centrą Budziske, kuris veikia prie Lietuvos ir Lenkijos sienos, kreipėsi į Vokietijos policijos pareigūnus.  

Šie informavo, kad ką tik buvo gautas pranešimas iš automobilių nuomos kompanijos apie ieškomą visureigį. Tada tapo galutinai aišku, kad Kalvarijos pasieniečiai sulaikė ką tik pavogtą 2017 m. laidos „Peugeot 3008“.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausos vairuotojas paleistas. „Peugeot 3008“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Po keturių valandų ties tuo pačiu Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, Kalvarijos užkardos pasieniečiai patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Scania“ su priekaba.

Automobilvežį, pažymėtą lietuviškais numeriais, vairavo 54 metų Marijampolės rajono gyventojas. Jis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. 

Kalvarijos užkardos pareigūnai patikrino automobilvežiu gabenamas aštuonias naudotas įvairių markių mašinas. Pasieniečiai nustatė, kad 2010 m. laidos „BMW 560 L“ buvo pavogtas Vokietijoje ir šios šalies teisėsaugos ieškotas nuo šių metų liepos mėnesio.

Ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas. „BMW 560 L“ saugomas Kalvarijos užkardoje. Po apklausos vairuotojui leista tęsti kelionę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 89, įtariama, įvairiose valstybėse pavogtus automobilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.