Teisėsauga politinės korupcijos byloje išplėtė įtarimus Liberalų sąjūdžiui

Vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl koncerno „MG Baltic“ ir kelių politinių partijų galimos korupcijos, teisėsauga išplėtė įtarimus Liberalų sąjūdžiui.

 Anksčiau įtarimai jam buvo susiję su buvusių jos narių Eligijaus Masiulio ir Šarūno Gustainio galimu kyšininkavimu, tačiau prokurorai praėjusią savaitę konstatavo, jog liberalai galėjo turėti naudos iš narystę joje suspendavusio Gintaro Steponavičiaus piktnaudžiavimo.<br> Lrytas.lt koliažas
 Anksčiau įtarimai jam buvo susiję su buvusių jos narių Eligijaus Masiulio ir Šarūno Gustainio galimu kyšininkavimu, tačiau prokurorai praėjusią savaitę konstatavo, jog liberalai galėjo turėti naudos iš narystę joje suspendavusio Gintaro Steponavičiaus piktnaudžiavimo.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis (BNS)

Nov 30, 2017, 5:11 PM, atnaujinta Nov 30, 2017, 7:26 PM

Anksčiau įtarimai jam buvo susiję su buvusių jos narių Eligijaus Masiulio ir Šarūno Gustainio galimu kyšininkavimu ir prekyba poveikiu partijos naudai, tačiau prokurorai praėjusią savaitę konstatavo, jog liberalai galėjo turėti naudos iš narystę joje suspendavusio Gintaro Steponavičiaus piktnaudžiavimo.

„Šiandien yra savaitė, kaip yra surašytas prokuroro pranešimas apie papildytus įtarimus, o mūsų advokatas jį pasiėmė vakar“, – BNS ketvirtadienį sakė laikinasis liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas.

Partijos advokatas Raimundas Jurka BNS nurodė, jog dabar Liberalų sąjūdis yra įtariamas dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo.

Jo teigimu, partija su įtarimais nesutinka, nes mano, kad atsakomybė turėtų būti taikoma konkrečius veiksmus atlikusiems žmonėms, o ne juos vienijusiai organizacijai. Tokius argumentus dėsto ir įtariamoji šiame tyrime Darbo partija, kuriai įtarimai siejami su buvusio jos nario Vytauto Gapšio veiksmais.

Liberalų sąjūdis ketvirtadienį išplatintame pareiškime paragino teisėsaugą greičiau baigti šį tyrimą, kad „neapibrėžti tyrimo terminai neduotų pagrindo abejoti teisėsaugos efektyvumu ir nepaliktų jokios erdvės spekuliacijoms ar manipuliacijoms“.

Šiame pranešime informacija apie papildytus įtarimus Liberalų sąjūdžiui nebuvo nurodyta.

„Tik po to, kai pavedžiau ryšių su visuomene atstovei parengti šį raginimą, sužinojau apie papildytus įtarimus, tai po to jau nusprendėme nieko nebepildyti. Juo labiau, patiems girtis, kad gavome papildytus įtarimus? Na nežinau, kaip čia reikėjo elgtis“, – teigė E. Gentvilas.

Teisėsauga įtaria, kad eksliberalai E. Masiulis ir Š. Gustainis Liberalų sąjūdžio naudai paėmė kyšius iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Šis verslininkas įtariamas ir V. Gapšio papirkimu.

G. Steponavičiui buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, nes, teisėsaugos teigimu, politikas balsavo dėl koncernui naudingų teisės aktų priėmimo, taip pat yra taręsis dėl paramos dviem jo atstovaujamoms nevyriausybinėms organizacijoms.

Koncernas „MG Baltic“ taip pat įtariamas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu. Visi jie įtarimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.