Karmėlavoje mokytojas smurtavo prieš mokinį

Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje penktadienį mokytojas fiziškai smurtavo prieš mokinį, Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. 

Mokykloje mokytojas smurtavo prieš mokinį. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokykloje mokytojas smurtavo prieš mokinį. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-04 09:26, atnaujinta 2017-12-04 11:58

Kaip pranešė Policijos departamentas, penktadienį 9 val. 40 min. Karmėlavoje (Kauno r.), gimnazijoje, mokytojas dešine ranka suėmė mokiniui, gimusiam 2005 metais, už kaklo iš nugaros pusės ir pakėlęs jį į orą laikė apie 10 sekundžių bei užlaužė jam ranką už nugaros, taip sukeldamas fizinį skausmą.

Gimnazijos direktorė Rima Kuktienė portalą lrytas.lt patikino, kad senyvo amžiaus mokytojas iš karto po incidento buvo atleistas. 

„Su mokytoju atsisveikinau tą pačią minutę. Mokytojas mokykloje jau nebedirba. Jis vadavo du mėnesius ligoninėje gulinčią biologijos mokytoją. Jau yra rastas kitas vaduojantis mokytojas“, - pasakojo gimnazijos direktorė.

Po mokytojo smurto į mokyklą buvo iškviesta greitoji. „Vaikas buvo nuvežtas į gydymo įstaigą profilaktiškai patikrinti, ar viskas gerai. Nerasta net mėlynių. Į mokyklą buvo pakviesti tėvai, su vaikais dirba psichologė ir socialinė darbuotoja“, - aiškino R.Kuktienė. 

Ji patikino, kad vaikas buvo suimtas ir pakeltas ne už sprando, bet už alkūnės. „Vaikas suole žaidė su centais, mokytojas paprašė juos pasidėti. Mokiniui nepaklusus, mokytojas pakėlė vaiką iš suolo ir pareikalavo, kad duotų centus ir netrukdytų pamokos.

Vaikams buvo šokas. Mokytojo spendimas lįsti prie vaiko fiziškai buvo netinkamas. Neleidžių vaikų net paglostyti“, - kalbėjo gimnazijos direktorė. 

Apie incidentą buvo informuoti ir kiti klasės vaikų tėvai. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.