Girta prie prabangaus BMW vairo įkliuvusi VMI darbuotoja prabilo apie vaistus

Dėl to, kad vairavo neblaivi, Druskininkų mokesčių inspekcijos vyriausioji specialistė 53-ejų Alma Vaitkienė gali netekti pareigų ir 20 tūkstančių eurų.

A.Vaitkevičiaus nuotr.
A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 15, 2017, 12:14 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 3:51 PM

Druskininkų apylinkės teismas ketvirtadienį nutarė prokuratūros prašymą dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo patvirtinimo svarstyti kitą savaitę. A.Vaitkienės baudžiamoji byla bus nagrinėjama gruodžio 20 dieną.

Valstybinės mokesčių inspekcijos Mokesčių informacijos departamento valdininkė lapkričio 15 dieną buvo sustabdyta Druskininkuose, Veisiejų gatvėje.

A.Vaitkienė apsvaigusi vairavo jos vyrui muitininkui Rolandui Vaitkui priklausantį 2014 metų laidos visureigį BMW X5. Beje, R.Vaitkui anksčiau buvo iškelta byla dėl kyšininkavimo gintaro kontrabandos byloje.

Valstybės tarnautoja išvažiavo iš savo darbovietės kiemo, tačiau alkoholio tvirtino darbe nevartojusi.

Nustačius vidutinį girtumą (1,89 promilės alkoholio) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prokuratūra bylą nutraukė, nes už A.Vaitkienę laidavo jos nepriekaištingos reputacijos kaimynė.

Praėjusią savaitę medžiaga buvo perduota teismui.

Prokuratūra prašo A.Vaitkienei taikyti baudžiamojo poveikio priemones – atimti teisę vairuoti transporto priemones dvejiems metams ir išieškoti sumą, prilygstančią vairuoto visureigio BMW X5 vertei, – 20 tūkst. eurų.

„Šio automobilio vertė – apie 40 tūkst. eurų, bet jis buvo daužtas, todėl vertė sumažinta“, – pasakojo prokuroras Juozas Valickas.

Pasak J.Valicko, moteris tyrimo metu prisipažino prieš kelionę gėrusi brendžio.

Bet „Lietuvos rytui“ ji aiškino gėrusi ne alkoholį, o raminamuosius vaistus.

A.Vaitkienės tvirtinimu, šio incidento išvakarėse ji sužinojo serganti sunkia liga – buvo apimta streso, tad vartojo raminamuosius.

Mokesčių inspekcijoje ji dirba 14 metų, anksčiau tarnybinių nuobaudų neturėjo.

Už tai, kad automobilį vairavo neblaivi, A.Vaitkienei gresia atleidimas iš darbo.

Šiuo metu ji nėra nušalinta nuo pareigų.

VMI laukia nuosprendžio

Rūta Asadauskaitė

Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė spaudai

"VMI visada principingai vertina tokias situacijas ir jei faktai pasitvirtintų, bus sprendžiama dėl griežtos darbuotojos atsakomybės. Sulaukusi teismo nuosprendžio VMI priims sprendimą dėl darbuotojos poelgio, kuris specialistės atžvilgiu gali būti – atleidimas iš darbo.

Pažymėtina, jog VMI tarnautojams keliami aukščiausi elgesio reikalavimai ir jie privalo vadovautis patvirtintu VMI tarnautojo elgesio kodeksu.

VMI bendradarbiauja su ikiteisminį tyrimą vykdančiomis institucijomis, tačiau vadovaujantis valstybės tarnybos nuostatomis, iki jis jis nėra baigtas, o sprendimas įsiteisėjęs VMI dar negali pradėti tarnybinio nusižengimo tyrimo dėl šiurkštaus tarnybinio nusižengimo.

VMI ragina gyventojus, susidūrusius su netinkamu ar nepagarbiu AVMI specialistų elgesiu, palikti atsiliepimus užpildžius anketą VMI interneto svetainėje, paskambinus VMI pasitikėjimo telefonu 1882 ar atvykus į mokesčių inspekciją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.