Nuosprendis „Agurkinių“ byloje: vadeiva kalės dar ilgai

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį paskelbė nuosprendį vadinamojoje agurkinių grupuotės byloje – du asmenys nuteisti 14 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmėmis, kiti kaltinamieji sulaukė įvairių bausmių, nė vienas nebuvo išteisintas.

Nuosprendis „Agurkinių“ byloje: vadeiva kalės dar ilgai.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
Nuosprendis „Agurkinių“ byloje: vadeiva kalės dar ilgai.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2017, 4:05 PM, atnaujinta Dec 20, 2017, 4:57 PM

Bylos nagrinėjimas teisme užtruko trejus metus, medžiagą sudaro 153 tomai.

„Už 2005-2014 metais įvykdytus nusikaltimus, tarp jų ir labai sunkius, visi kaltinamieji nubausti laisvės atėmimo bausmėmis“, – BNS sakė teismo atstovė Laima Domarkienė.

Ginkluoto nusikalstamo susivienijimo lyderiu įvardijamas Saulius Velečka nubaustas 14 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tokia pat bausme už sunkius nusikaltimus kalėti nuteistas ir Darius Petkauskas.

Šioje byloje kaltinimai susiję su nužudymu, kontrabanda, neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, jų platinimu ir kitais nusikaltimais.

Kaip skelbė teisėsauga, byloje surinkti įrodymai leidžia teigti, kad „agurkiniai“ organizavo kokaino, taip pat narkotikų gamybai naudojamų prekursorių gabenimą ir platinimą, užsiėmė kontrabanda. Kontrabandos keliai galimai peržengė Lietuvos sienas ir vedė į kelias Europos Sąjungos valstybes, taip pat Ukrainą, Baltarusiją ir Rusiją.

Bylos duomenimis, gaujos nariai 2011-aisiais taip pat užsakė verslininko Vidmanto Sadausko nužudymą Kaune.

Dauguma kaltinamųjų šioje byloje siekė išteisinimo ir su visais arba su didžiąja dalimi kaltinimų nesutinka.

S. Velečka tvirtino, kad nekūrė ir nevadovavo jokiam ginkluotam susivienijimui, kuo yra kaltinamas, neverbavo dalyvių, neskirstė vaidmenų ir nerengė jokių planų. Jo teigimu, šis kaltinimas paremtas fantazijomis ir melu, o gauja – gudriai dirbtinai sukurta prokuratūros. Pasisakydamas dėl kitų epizodų – plėšimo, nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti, taip pat dėl kokaino ir BMK gabenimo – jis taip pat prašė būti išteisintas.

Pareigūnams, išaiškinusiems „agurkinių“ gaują, buvo skirtas metų seklių titulas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.