Biržuose nuteista vyro sumuštai moteriai nepadėjusi policininkė

Biržų rajono apylinkės teismas gruodžio 21 dieną paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 38 metų Biržų rajono policijos komisariato tyrėja L. Z. buvo kaltinama dėl nusikalstamo nerūpestingumo netinkamai atlikusi tarnybines pareigas.

Biržuose nuteista vyro sumuštai moteriai nepadėjusi policininkė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Biržuose nuteista vyro sumuštai moteriai nepadėjusi policininkė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 4:14 PM, atnaujinta Dec 22, 2017, 4:18 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, šiemet vasarį tarnybos metu L. Z. ir kartu budėjusi kolegė buvo iškviestos į daugiabutį Biržuose. Policija gavo jaunos moters pagalbos prašymą – ji telefonu pranešė, kad buvęs sugyventinis ją išvakarėse sumušė, o dabar atėjęs neblaivus grasina atimti mažametį vaiką.

Į įvykio vietą nuvykusios pareigūnės rado tik neblaivų vyrą su vaiku ant kelių. Jo buvusi sugyventinė, mažamečio motina, namo sugrįžo tik išvydusi policininkes, nes išsigandusi slėpėsi pas kaimynus.

Nukentėjusioji vėliau pasakojo, kad viena iš atvykusių policininkių, L. Z., akivaizdžiai palaikė smurtautojo pusę. Nors moteris jai paaiškino, kad išvakarėse sugyventinis prieš ją smurtavo ir parodė mėlynes, pareigūnė į tai nereagavo, teigė, kad vakar ir reikėjo kviesti policiją.

Policininkės jokių veiksmų smurtautojo atžvilgiu nesiėmė. Palaukusios, kol jis iš buvusios sugyventinės namų pasišalins, pareigūnės pasiūlė jai užsirakinti duris ir jo neįsileisti, o pačios išvyko.

Su L. Z. tądien patruliavusi policininkė ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams teigė, kad nepritarė kolegės elgesiui, tačiau jai prieštarauti nedrįsusi, nes L. Z. buvo ekipažo vyresnioji, turinti daugiau patirties. Sugrįžusios į policijos komisariatą jos dokumentuose pažymėjo, kad informacija dėl smurto artimoje aplinkoje nepasitvirtino.

Po policijos ekipažo išvykimo praėjus maždaug 2 valandoms, užsiliepsnojo pareigūnų pagalbos prašiusios biržietės sandėliukas, esantis namo kieme. Jį padegė buvęs sugyventinis. Jei ne kaimynų pastabumas, gaisro pasekmės galėjo būti tragiškos – šie laiku pastebėjo iš sandėliuko rūkstančius dūmus ir liepsnas nuslopino.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Robertas Diksa.

Prokuroro R. Diksos nuomone, dėl teisiamosios veiksmų žalos patyrė ne tik policijos pagalbos ieškojusi moteris, tačiau ir valstybė, policija.

„Mano nuomone, dėl tyrėjos veiksmų ne tik nukentėjo moters turtas, bet ir geras policijos pareigūnų vardas. Nesulaikius neblaivaus smurtautojo, jam atsirado galimybė daryti naują nusikalstamą veiką – sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu ir tuo pačiu buvo suduotas smūgis visuomenės pasitikėjimui policija“, – sakė prokuroras.

Biržų rajono apylinkės teismas gruodžio 21 dieną L. Z. pripažino kalta dėl netinkamo tarnybinių pareigų atlikimo ir skyrė jai 40 MGL dydžio (1 tūkst. 506 eur) dydžio baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.