Automobilį vairavusi ir 2,08 prom. įpūtusi medikė tikino esanti visiškai blaivi

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnams vis dažniau tenka susidurti su nedrausmingais ir neatsakingais vairuotojais. Tai rodo pastarųjų dienų įvykiai.

 Automobilį vairavusi ir 2,08 prom. įpūtusi medikė tikino esanti visiškai blaivi.<br>Policijos nuotr.
 Automobilį vairavusi ir 2,08 prom. įpūtusi medikė tikino esanti visiškai blaivi.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 2:45 PM, atnaujinta Feb 6, 2018, 2:56 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK, dar sausio 31-ąją apie 17 val. pareigūnai Elektrėnų savivaldybėje, Kakliniškių kaime, patikrinti sustabdė automobilį „Mazda 6“, kurį vairavo policijai jau gerai pažįstamas 31-erių metų elektrėniškis.

Kaip paaiškėjo, automobilis „Mazda 6“ nebuvo įregistruotas nustatyta tvarka, be to, pareigūnams kilo įtarimas, jog vairuotojas gali būti apsvaigęs nuo psichoaktyvių medžiagų. Vyras nedelsiant nušalintas nuo vairavimo ir pristatytas į Trakų ligoninę apsvaigimui nustatyti.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad elektrėniškis visai neseniai yra atgavęs teisę vairuoti, kuri jam buvo panaikinta už vairavimą esant neblaiviam.

Automobilio „Mazda 6“ vairuotojui pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl transporto priemonių vairavimo, kai tai daro apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmenys. Tokie veiksmai užtraukia baudą vairuotojams nuo trijų šimtų iki aštuonių šimtų šešiasdešimt eurų.

Vyriškiui taip pat teks atsakyti už tai, kad vairavo neįregistruotą automobilį, Transporto priemonių, kurios nustatyta tvarka neįregistruotos (neperregistruotos) arba be privalomosios techninės apžiūros, arba turi gedimų, dėl kurių pagal Kelių eismo taisykles draudžiama važiuoti, užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki keturiasdešimt eurų.

Vasario 4 d. apie 16 val. 15 min. kelyje A1 sustabdytas automobilis „Honda Civic“, nesaugiai manevravęs kelyje. Kaip nustatyta, jį vairavo 51-erių metų sveikatos apsaugos srityje dirbanti vilnietė, kuriai nustatytas 2,08 prom. girtumas, nors ji pati neigė, kad vartojo alkoholį ir teigė esanti blaivi.

Vairuotoja vis minėjo, kad yra pareigūnų kolegė, prašėsi paleidžiama, savo veiksmuose ji neįžvelgė nieko bloga.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad jau ne pirmą kartą vilnietė vairuoja automobilį būdama neblaivi. Ji bausta už tai, jog vairavo neblaivi, kai nustatytas 3,43 prom. girtumas. Tik tąkart moteris „atsipirko“ administracine atsakomybe.

Šį kartą dėl tokių jos veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.