Telefoninių sukčių bylos teismo posėdis neįvyko - kaltinamasis atsisakė vykti į Šiaulių teismą

Trečiadienį Šiaulių teisme nepradėta nagrinėti didelės apimties telefoninių sukčių byla, nes nusikaltimo organizavimu kaltinamas nuteistasis iš Marijampolės pataisos namų atsisakė vykti su konvojumi.

Telefoninių sukčių bylos teismo posėdis neįvyko - kaltinamasis atsisakė vykti į Šiaulių teismą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Telefoninių sukčių bylos teismo posėdis neįvyko - kaltinamasis atsisakė vykti į Šiaulių teismą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 3:42 PM, atnaujinta Feb 7, 2018, 3:44 PM

Iš viso telefoninių sukčių byloje yra 13 kaltinamųjų ir 11 nukentėjusiųjų iš įvairių Lietuvos vietų. Teismas nusprendė kitus posėdžius rengti nuotoliniu būdu. Kaltinamieji bus atvežami į Šiaulių rūmus tik iš Pravieniškių pataisos namų ir Šiaulių tardymo izoliatoriaus, pranešė teismo atstovė.

Kaltinamieji iš Alytaus ir Marijampolės pataisos namų dalyvaus posėdžiuose nuotoliniu būdu.

Didelės apimties telefoninių sukčių byla Šiaulių apylinkės teismą pasiekė pernai gruodžio pabaigoje.

Bylą sudaro 30 tomų, kaltinamasis aktas – beveik 300-tų puslapių. Sukčiai iš nukentėjusiųjų išviliojo arba jų vardu paėmė greituosius kreditus už daugiau nei 40 tūkst. eurų. Nusikaltimai įvykdyti 2015 metų vasarą. Nukentėjusiesiems daugiausia skambino asmenys, atliekantys bausmę Marijampolės pataisos namuose.

Šiuo metu 6 kaltinamieji bausmę atlieka už kitus nusikaltimus, vienas asmuo yra suimtas kitoje byloje, 6 kaltinamieji yra laisvėje. Kadangi nusikaltimo organizavimu kaltinamas nuteistasis iš Marijampolės pataisos namų atsisakė vykti su konvojumi į teismo posėdį, baudžiamoji byla nepradėta nagrinėti.

Telefoninių sukčių byloje iš viso yra 11 nukentėjusiųjų, kurių amžius siekia daugiau nei 70,80 metų. Vienas asmuo iš Lazdijų rajono yra miręs. Nukentėjusieji gyvena įvairiose Lietuvos vietose: Vilniuje, Klaipėdoje, Raseiniuose, Mažeikių rajone, Marijampolėje, Alytuje ir 2 nukentėjusieji Šiauliuose. Į teismo posėdį atvyko dvi garbingo amžiaus nukentėjusiosios, kurios labai išgyveno. Nukentėjusiąsias pasitiko teismo savanorės, kurios buvo kartu ir per teismo posėdį, ir vėliau padėjo užpildyti reikiamus dokumentus.

Kitas teismo posėdis numatytas kovo 20 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.