Už kyšius maisto tikrintojų vadas nepranešdavo apie pažeidimus

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai surašė kaltinamąjį aktą ir Kauno apygardos teismui perdavė bylą, kurioje buvęs Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (toliau – NMVRVI) teritorinio skyriaus valstybės tarnautojas V. P. kaltinamas kyšininkavimu ir dokumentų klastojimu.

Tarnautojas siūlydavo nefiksuoti pažeidimų, o už tai galimai gaudavo atlygį. <br>M.Patašiaus nuotr.
Tarnautojas siūlydavo nefiksuoti pažeidimų, o už tai galimai gaudavo atlygį. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-15 12:00, atnaujinta 2018-02-15 12:08

Šioje byloje kaltinimai dokumentų klastojimu ir papirkimu pareikšti dar 7 asmenims.

Tyrimo duomenimis, V. P., dirbdamas valstybės tarnautoju NMVRVI teritoriniame padalinyje, veikė priešingai tarnybos interesams siekdamas sau asmeninės naudos.

Jis nurodydavo pavaldiems asmenims, atliekantiems pateiktų maisto produktų kontrolinius tyrimus, nustačius nors menkiausius nukrypimus nuo nustatytų normų, tikrųjų rezultatų į dokumentus nerašyti, o informuoti jį.

Tuomet V. P. susisiekdavo su produktus tyrimams pateikusių įmonių atstovais, informuodavo apie neigiamus tyrimų rezultatus ir aptardavo poreikį dokumentuose nurodyti žinomai melagingas žinias, kad tirtuose produktuose nukrypimų nuo normų nenustatyta, taip suklastojant tikrus dokumentus.

Už tai jis gaudavo neteisėtą atlygį. Tokiu metodu – klastodamas dokumentus ir iš įmonių atstovų už tai imdamas neteisėtą atlygį, buvęs teritorinio padalinio tarnautojas dirbo 2015 metų pabaigoje – 2016 metų pradžioje.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatytas 31 nusikalstamos veikos epizodas, 12 iš jų – korupcinio pobūdžio.

Už šias nusikalstamas veikas V. P. gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Kitiems bylos kaltinamiesiems, sutikusiems už žinomai neteisingus nurodomus tyrimų rezultatus neteisėtai atsilyginti, gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų, dokumentus klastojusiems teritorinio padalinio tarnautojams – bauda, areštas ar laisvės atėmimas iki 3 metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.