Kaunietis neapskaitė daugiau nei 11 tonų mėsos – gali sėsti už grotų

Kauno policijos pareigūnai, turėdami informacijos, kad vienoje Kaune esančioje mėsos įmonėje galimai apgaulingai tvarkoma apskaita ir neteisingai teikiami duomenys apie pajamas, pelną ir turtą, atlikę kratas kriminalistai aptiko daugiau nei 11 tonų mėsos, kuri neapskaityta buhalterinėje apskaitoje. 

 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
 Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-02-27 09:57, atnaujinta 2018-02-27 10:04

Kauno kriminalistai praėjusią savaitę tikrino didmeninę ir mažmeninę prekybą šviežiai atšaldyta skerdiena, subproduktais bei rūkytais mėsos gaminiais prekiaujančią įmonę, kurios vadovų sprendimu galimai tam tikra produkcijos dalis sistemingai buvo neapskaitoma įmonės buhalterinėje apskaitoje ir vėliau realizuojama, taip slepiant mokesčius bei į valstybės biudžetą nesumokant PVM nuo neapskaitytos produkcijos dalies.

Kratų metu bendrovėje buvo rasta daugiau negu 11 tonų dokumentais neapskaitytos mėsos gaminių, kuriems bendrovės vadovai neturėjo dokumentų.

Pagaminta produkcija būdavo realizuojama fizininiams, juridiniams ir tai pačiai įmonei priklausančiose prekybos vietose. Tyrimo metu nustatyta, kad apskaitos dokumentai, patvirtinantys sandėlio likučius nuo 2017 m. gruodžio 31 d. dienos išvis nėra vedami. 

Įtariant, kad į valstybės biudžetą nesumokėtas pridėtinės vertės mokestis, nepagrįstai sumažintos bendrovės pajamos, į apskaitos registrus įrašyti neteisingi duomenys apie bendrovės ūkines operacijas, iškreipta tikroji ūkinė, komercinė, finansinė šios bendrovės būklė bei duomenys apie bendrovės turtą, įtarimai pareikšti įmonės vadovui.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.