Apeliacinis teismas atmetė dėl smurto šeimoje nuteisto buvusio teisėjo skundą

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija trečiadienį išnagrinėjo baudžiamąją bylą pagal nuteistojo Petro Kontrimo gynėjo ir nukentėjusiosios apeliacinius skundus dėl Panevėžio apygardos teismo 2017 m. spalio 23 d. nuosprendžio, kuriuo Petras Kontrimas pripažintas kaltu ir nuteistas dėl smurto artimoje aplinkoje laisvės apribojimu vieneriems metams.

 Apeliacinis teismas atmetė dėl smurto šeimoje nuteisto buvusio teisėjo skundą.
 Apeliacinis teismas atmetė dėl smurto šeimoje nuteisto buvusio teisėjo skundą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2018, 4:16 PM, atnaujinta Feb 28, 2018, 4:21 PM

Kaip rašoma teismo pranešime, nuteistojo Petro Kontrimo gynėjas ir nukentėjusioji prašė panaikinti Panevėžio apygardos teismo nuosprendį ir Petrą Kontrimą išteisinti, nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija apeliacinius skundus tenkino iš dalies: teismas pakeitė apygardos teismo nuosprendį iš apkaltinamojo nuosprendžio pašalindamas dalį faktinių aplinkybių, kurių teisėjų kolegijos nuomone nepatvirtina baudžiamojoje byloje surinkti ir ištirti įrodymai.

Toks aplinkybių patikslinimas (pašalinimas) nekeičia Petro Kontrimo padarytos nusikalstamos veikos kvalifikavimo kaip smurto artimoje aplinkoje ir nėra pagrindas švelninti jam paskirtą vienerių metų laisvės apribojimo bausmę, todėl teisėjų kolegija konstatavo, kad Petras Kontrimas pagrįstai pripažintas kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo sutuoktinei.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsiteisėjo šiandien ją paskelbus, tačiau dar gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

P. Kontrimas nuo 1994 m. iki 2017 m. pradžios buvo Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.