Kaunietis nufilmavo masinę avariją ir įkalbėjo girtą vairuotoją pasiduoti policijai

Kaunietis Haroldas Bartnikas ilgai prisimins šio antradienio vakarą. Jis ne tik vaizdo registratoriumi užfiksavo girto „Mercedes-Benz“ vairuotojo sukeltą avariją, bet ir vijosi jį per kiemus bei įkalbėjo grįžti prie automobilio ir pasiduoti policijai. 

 Kaunietis Haroldas nufilmavo girto vairuotojo manevrus Savanorių prospekte bei vėliau sukeltą avariją.<br> Stopkadras
 Kaunietis Haroldas nufilmavo girto vairuotojo manevrus Savanorių prospekte bei vėliau sukeltą avariją.<br> Stopkadras
 Kaunietis Haroldas nufilmavo girto vairuotojo manevrus Savanorių prospekte bei vėliau sukeltą avariją.<br> Kur stovi policija Kaune nuotr. 
 Kaunietis Haroldas nufilmavo girto vairuotojo manevrus Savanorių prospekte bei vėliau sukeltą avariją.<br> Kur stovi policija Kaune nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 5:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:23 PM

Vėliau paaiškėjo, kad automobilis buvo vogtas, o jį bevagiant kliudytas ir kitas stovintis automobilis. 

Kaip pranešė Kauno apskrities VPK, antradienį apie 19 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. ir Birštono g. sankirtoje automobilis „Mercedes-Benz“ atsitrenkė į automobilio BMW galinę dalį, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kliudė dar du automobilius – „Toyota Corolla“ bei kitą BMW. 

Automobilio „Mercedes-Benz“ keleivis ir vairuotojas, palikę automobilį, pabėgo iš eismo įvykio vietos, tačiau netrukus buvo sulaikyti.

Policija pranešė, kad sulaikyti ir į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui pristatytas vaikinas (gim. 1996 m.), kuriam nustatytas 1,43 prom. girtumas, ir moteris (gimusi 1981 m.). Jai nustatytas 1,92 prom. girtumas.

Pareigūnų teigimu, būtent ji ir vairavo automobilį, nors niekada nebuvo įgijusi teisės vairuoti.

Vėliau paaiškėjo, kad panašiu metu buvo pranešta apie to paties „Mercedes-Benz“ vagystę iš Partizanų gatvės. Pareigūnai išsiaiškino, kad jį bevagiant, dar buvo kliudytas ir stovintis automobilis. 

Šlitinėjo po kelią

Skaudžiai pasibaigusi kelionė prasidėjo antradienį vakare, prieš 19 val. Automobilį „Mercedes-Benz“, važiuojantį be šviesų, H.Bartnikas pastebėjo Savanorių prospekto ir K.Petrausko gatvės sankryžoje. 

„Pastebėjau, kad jie be šviesų. Matėsi, kad kažkas ne taip. Privažiavęs iš šono pamačiau du jaunuolius“, - pasakojo kaunietis. Vėliau jo įtarimai pasitvirtino. 

Iš vaizdo įrašo matyti, kaip „Mercedes-Benz“ tris kartus kirto ištisinę liniją ir išvažiavo į priešpriešį eismą. Laimei, tuo metu kelyje automobilių nebuvo. 

H.Bartniko teigimu, „Mercedes-Benz“ posūkyje buvo užvažiavęs ir ant šaligatvio. 

Į treniruotę vykęs verslininkas suskubo skambinti numeriu 112  ir pranešė apie kelyje šlitinėjantį automobilį. Jaunas vyras perspėjo, kad gali atsitikti nelaimė.

Jis taip pat pastebėjo, kad „Mercedes-Benz“ jau buvo padaręs avariją, mat priekinė jo detalė vilkosi asfaltu. Apie tai jis pasakė telefonu su juo bendravusiam policijos pareigūnui. 

Nusileidęs žemyn Savanorių prospektu „Mercedes-Benz“ pasuko į Birštono gatvę, vėliau – į Karaliaus Mindaugo prospektą. Šioje sankryžoje ir įvyko masinis – keturių automobilių – susidūrimas. 

„Jau mačiau, kad iš dešinės atvažiuoja BMW. „Mercedes-Benz“ kalė į tą BMW, o tada nuo smūgio sukosi ir trenkėsi į dar du sankryžoje žalio šviesoforo signalo laukusius automobilius“, - pasakojo kaunietis. 

Įkalbėjo sugrįžti

H.Bartniko vaizdo registratorius nufilmavo, kaip iš automobilio išlipa du jaunuoliai, vairuotojas susiima už galvos. Po kelių akimirkų jaunuoliai pasišalina į netoliese esančią Druskininkų gatvę. 

Jų kelionę stebėjęs H.Bartnikas išjungė „Mercedes-Benz“ automobilio variklį ir nusekė paskui pasprukusius kelių erelius. 

„Juos pamačiau kieme. Sustojęs kelių metrų atstumu įkalbinėjau juos grįžti prie automobilio: „Bachūrai, čia per daug rimta. Einam prie mašinos, nebėkit, paliudysit.“ 

Girtas vairuotojas iš karto bandė permesti kaltę keleiviui: „Sakiau, nevažiuoti girtam. Kas dabar bus?“ 

Nuolat žiūrėjau jiems į rankas, ar neišsitrauks kokio peilio. Keleivis su „Adidas“ kelnėmis pirmas nuėjo prie automobilio, aš likau prie vairuotojo, kad jis nepabėgtų. 

Paskui parvedžiau jį iki gatvės. Trims policijos pareigūnams pasakiau, kad būtent tas ir yra vairuotojas“, - pasakojo kaunietis. 

Jam sunku patikėti, kad jaunuoliai buvo tik išgėrę. „Nenustebčiau, jei būtų pavartoję ir narkotikų“, - sakė verslininkas. 

Vyrui taip pat keista, kad policija pranešė sulaikiusi porelę, o už vairo esą sėdėjo mergina. „Ima juokas, nes registratorius nufilmavo, kad išlipa du vaikinai“, - kalbėjo avarijos liudininkas

Atpažino iš dokumentų

Nors vaizdo įraše matyti, kad iš automobilio išlipa du jaunuoliai, „Mercedes-Benz“ iš tiesų vairavo moteris. 

Pareigūnai neoficialiai portalui lrytas.lt pativirtno, kad vairuotojos lytį jie nustatė tik pažvelgę į jos dokumentus. 

„Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad tai galėjo būti du jaunuoliai“, - portalui patvirtino šaltinis policijoje. 

Pareigūnai aiškinsis, ar už vagystę ir avariją atsakingi tie patys asmenys.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.