Jauna pora Klaipėdoje malonumais mėgavosi už netikrus pinigus

Į Klaipėdą atvykusi jauna porelė 3 dienas pasimėgavo malonumais už netikrus pinigus. Iš turėtų 1500 padirbtų eurų jie spėjo išleisti tik penktadalį, nes buvo sučiupti pareigūnų.

 Pora naudojo padirbtus pinigus.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Pora naudojo padirbtus pinigus.<br> M.Patašiaus nuotr.
Ne vieną teismo nuosprendį jau išklausęs L.Medveckis kaltę visiškai pripažino.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ne vieną teismo nuosprendį jau išklausęs L.Medveckis kaltę visiškai pripažino.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Mar 16, 2018, 7:21 PM

Prieš Klaipėdos apylinkės teismą stojo 28 metų Laimonas Medveckis iš Trakų rajono ir 23-ejų vilnietė Gabrielė Krikščikaitė.

Linksmai pagyventi porelė į Klaipėdą atvyko praėjusių metų lapkričio pabaigoje.

Čia jie užsisakė puikų viešbutį pačiame miesto centre ir už dvi naktis sumokėjo netikromis 50 eurų kupiūromis.

To paties viešbučio restorane svečiai du kartus pavakarieniavo. Sąskaitą atnešusiam padavėjui taip pat buvo pateikta padirbtų 50 eurų kupiūrų. Klastotėmis atsiskaityta ir už taksi.

O vienoje senamiesčio parduotuvėje porelė nusipirko tik muilo gabaliuką ir už jį pateikė tokią pat padirbtą kupiūrą. Tikriausiai muilo prireikė ne praustis – tai buvo būdas vietoj netikrų pinigų gauti grąžą tikrais.

Bet dar labiau įsišėlti atvykėliai nespėjo, nes buvo sulaikyti policijos pareigūnų. Pas L.Medveckį atlikus kratą buvo rasta dar 1200 padirbtų eurų.

Ir jis, ir G.Krikščikaitė kaltę visiškai pripažino, žinodami, kad nagrinėjant bylą sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka bausmė jiems sumažės trečdaliu. Vaikinas įsipareigojo atlyginti visus civilinius ieškinius.

L.Medveckis aiškino, kad kažkokiam žmogui padėjo parduoti automobilį ir už tai jam buvo sumokėta 1700 eurų.

Teisėja net pasiteiravo, kur būtų galima gauti taip gerai mokamą darbą.

„Iš pradžių nežinojau, kad įkišo netikrus pinigus. Viskas išaiškėjo, kai kažką norėjau nusipirkti: pardavėja sako – pinigai netikri“, – teisme aiškino kaltinamasis.

Jis nusprendė papramogauti, tačiau vienam buvo liūdna, todėl Vilniuje sutikęs G.Krikščikaitę – buvusią savo brolio draugę – pasiūlė į pajūrį vykti kartu.

Mergina neigė įtarusi, kad bičiulis turi netikrų pinigų: „Už viską apmokėdavo Laimonas – juk jis vyras. Nežinau, kada atsiskaitydavo padirbtais eurais: kai imdavo iš piniginės, visi atrodė kaip tikri. O kaip yra iš tikrųjų, neklausiau – aš ne toks žmogus, kad lįsčiau.“

Teisiamasis baustas ne tik Lietuvoje

L.Medveckio praeitis – spalvinga: už plėšimą, vagystes ir kitokius nusikaltimus jis ne kartą teistas Lietuvoje ir Olandijoje.

G.Kriščikaitė teismui teigė esanti neteista. Tačiau paaiškėjo, kad iš tikrųjų yra kiek kitaip. Mergina jau yra mynusi teismų slenksčius, bet baudžiamąją bylą pavyko baigti taikos sutartimi.

Tačiau vėl nusikaltus jai nuosprendis bus skelbiamas jau už abi nusikalstamas veikas.

Už netikrų pinigų laikymą ir realizavimą baudžiama bauda, areštu, laisvės apribojimu ar laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.