Kazlų Rūdos gyventojus bauginę vyrai keliaus į teismą

Marijampolės apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du Kazlų Rūdos gyventojai, ne kartą anksčiau teisti, kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl chuliganiškų paskatų bei fizinio skausmo sukėlimu kitiems asmenims, pranešė Generalinė prokuratūra.

Įtariamieji ne kartą mušė savo auką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Įtariamieji ne kartą mušė savo auką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 10:38 AM, atnaujinta Mar 23, 2018, 10:41 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų vasarą ir rudenį Kazlų Rudoje buvo užpulti ir sumušti keletas vyrų. Tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad rugpjūčio mėnesio pabaigoje, kaltinamieji, tuo metu dar nepilnametis L. J. bei 35 metų V. M., būdami neblaivūs, po žodinio konflikto, galimai užpuolė nukentėjusįjį V. Z. bei prieš jį naudojo fizinį smurtą. Visą šį įvykį pro namų langus matė nukentėjusiojo tėvai, kurie iškvietė policijos pareigūnus į įvykio vietą. Vienas iš kaltinamųjų buvo rastas netoliese, prie parduotuvės, jį nukentėjusysis atpažino.

Tačiau jų chuliganiška veika, kaip įtariama, tuo nesibaigė. Tų pačių metų spalio mėnesį vyrai galimai užpuolė kitą auką, Kazlų Rūdos gyventoją A. R. Kaltinamieji, išgertuvių metu, nukentėjusįjį galimai sumušė, jį, gulintį ant žemės, spardė. Kaip manoma, po įvykio, V. M. pakėlė nuo žemės A. R. ir liepė jam eiti namo, nors jis sunkiai orientavosi bei paėjo. Kruviną nukentėjusįjį pastebėjo kitas Kazlų Rūdos gyventojas, kuris iškvietė pagalbą.

Dar viena nusikalstama veika įvyko po mėnesio – lapkričio mėnesį. Įtariama, kad L. J. užpuolė D. G., jį sumušė. Nepraėjus nei mėnesiui, abu kaltinamieji galimai vėl užpuolė šį nukentėjusįjį, padarė jam nežymų sveikatos sutrikdymą.

Paskutinis išpuolis, kaip įtariama, įvyko gruodžio mėnesį. Manoma, kad kaltinamieji, galimai užpuolė nepažįstamus jaunuolius, t. y., G. J ir P. M., besivarančius dviračius iš Kazlų Rūdos į Jūrės kaimą. Įtariama, kad L. J. ir V. M. ne tik sumušė nukentėjusiuosius, bet ir panaudojo peilius, dūrė nukentėjusiesiems į kojas. Po įvykio, L. J. ir V. M. nukentėjusiuosius paleido. Greitąją medicinos pagalbą G. J ir P. M. iškvietė tėvai, kuomet nukentėjusieji grįžo namo.

Kaltinamieji nustojo vykdyti galimai jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas tik po to, kai buvo suimti. L. J. pilnametystės sulaukė būdamas Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje – pataisos namuose. Šiuo metu abu kaltinamieji laukia teismo Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime.

Ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo ir jį kontroliavo prokuroras V. Nacikūnas, atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kazlų Rūdos policijos komisariatas.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už viešosios tvarkos pažeidimą gali grėsti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki dviejų metų. Nesunkiai sutrikdžius kito asmens sveikatą dėl chuliganiškų paskatų, gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Už fizinio skausmo sukėlimą baudžiama viešaisiais darbais, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.