Iš senolės išviliotais pinigais telefoninis sukčius džiaugėsi neilgai

Policininku prisistačiusiam telefoniniam sukčiui namuose laikytas santaupas atidavusią 91 metų Joniškio rajono gyventoją išgelbėjo tikri policininkai.

 Sulaikytą sukčių pareigūnai uždarė į areštinę.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Sulaikytą sukčių pareigūnai uždarė į areštinę.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2018, 2:15 PM

Pareigūnai sučiupo aferistą, pas kurį rado visus iš moters paimtus pinigus.

Joniškio rajone, Milvydžių kaime gyvenančiai 91 metų moteriai nepažįstamas vyras į fiksuoto ryšio telefoną paskambino trečiadienį 11 valandą dienos.

Nepažįstamasis prisistatė vyriausiuoju komisaru ir pranešė, kad moteris pensiją gavo netikrais pinigais.

Sutrikusią pensininkę „vyriausiasis komisaras“ paguodė, kad pinigų padirbinėtojai yra sulaikyti ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tuo patikėjusiai senolei aferistas paaiškino, kad tyrimo tikslais dabar reikės iš jos paimti netikrus pinigus ir juos ištirti.

Nors moteriai kilo įtarimų dėl tokio skambučio, ji netrukus atvykusiam, neva policijos siųstam, jaunuoliui atidavė namuose laikytus 800 eurų.

Pinigus paėmęs vaikinas pensininkę patikino, kad jis netikrus banknotus pakeis tikrais ir už penkiolikos minučių juo atveš.

Kaip informacija apie mulkinamą moterį pasiekė pareigūnus, neatskleidžiama.

Gavę tokios informacijos policininkai veikė žaibiškai – į įvykio vietą pasiųstas patrulių ekipažas pastebėjo iš kaimo išsukantį taksi automobilį ir jį sustabdė.

Taksi važiavusį vaikiną, pas kurį buvo rasti iš moters paimti 800 eurų, pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę.

Paaiškėjo, kad santaupas iš 91 metų moters išviliojo 24 metų šiaulietis, kuris Lietuvoje jau yra teistas už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą, o Danijoje ir Vokietijoje – už prekybą vogtomis prekėmis.

Su įkalčiais įkliuvusiam aferistui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo.

Paaiškėjo, kad policijos pareigūnais prisistatę telefoniniai sukčiai Joniškio rajono gyventojus atakavo visą praėjusią savaitę.

Prisistatydami Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnais sukčiai telefonu atsiliepusiems žmonėms aiškino, kad jie parduotuvėje atsiskaitė padirbtais eurais ir dabar būtina patikrinti namuose laikomus pinigus.

Apie tokius telefoninius skambučius pareigūnai sulaukė ne vieno pranešimo iš šio rajono gyventojų, tačiau nė vienas skambinusysis ant sukčių jauko neužkibo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?