Padegtą įmonės kontorą radęs šiaulietis įtarė konkurentų kėslus

„Aišku, kad tai – ne chuliganų darbas. Įtariu, kad tokiu būdu mane bando įbauginti konkurentai“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių bendrovės „Paminklitas“ direktorius 26 metų Stanislavas Chačaturovas.

 Padegėjų sukelto gaisro nuostoliai sieks apie 5 tūkstančius eurų.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Padegėjų sukelto gaisro nuostoliai sieks apie 5 tūkstančius eurų.<br> R.Vitkaus nuotr.
Strategiškai patogias patalpas Ginkūnų kapinių administraciniame pastate bendrovė „Paminklitas“ išsinuomojo prieš pusmetį per Šiaulių miesto savivaldybėje skelbtą konkursą.<br> R.Vitkaus nuotr.
Strategiškai patogias patalpas Ginkūnų kapinių administraciniame pastate bendrovė „Paminklitas“ išsinuomojo prieš pusmetį per Šiaulių miesto savivaldybėje skelbtą konkursą.<br> R.Vitkaus nuotr.
Bendrovės „Paminklitas“ direktorius S.Chačaturovas (dešinėje) sakė, kad grasinimas ugnimi jo neišgąsdino.<br> R.Vitkaus nuotr.
Bendrovės „Paminklitas“ direktorius S.Chačaturovas (dešinėje) sakė, kad grasinimas ugnimi jo neišgąsdino.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 11:21 AM

Ketvirtadienį ryte S.Chačaturovui buvo pranešta apie Šiaulių miesto Ginkūnų kapinėse įsikūrusio UAB „Paminklitas“ biuro-parduotuvės patalpose kilusį gaisrą.

Ugniagesių pagalbos neprireikė

Į kontorą atskubėjęs S.Chačaturovas rado išdaužtą langą ir ugnies nuniokotas patalpas.

Spėjama, kad gaisras bendrovės „Paminklitas“ patalpose kilo ankstų ketvirtadienio rytą – apie 4 valandą.

Per gaisrą aprūko patalpa, apdegė joje buvo daiktai ir biuro baldai, nuo karščio išsilydė kompiuterio procesorius, kėdė, plastikinės vazos.

Biuro įrangą nuniokojusi ugnis nuslopo savaime, todėl ugniagesiams gesinti gaisro neprireikė.

Rado neginčijamų įkalčių

Išdaužtą bendrovės „Paminklitas“ biuro langą ir viduje styrančius nuodėgulius septintą valandą ryte pastebėjo kapinių darbuotojas, kuris apie tai pranešė policijai bei bendrovės direktoriui.

„Man atvykus, čia jau darbavosi ekspertai. Tai, kad biuras buvo padegtas tyčia, bylojo ir ir jo viduje rastas į maišelį įdėtas akmuo, kuriuo buvo iškultas langas.

Netoli durų gulėjo plastikinė talpykla, kurioje prieš tai buvo degaus skysčio“, – portalui lrytas.lt sakė S.Chačaturovas.

Dalį produkcijos eksportuoja

Paminkliniais akmenimis, borteliais bei kapų puošybai ir priežiūrai reikiamais elementais prekiaujančią bendrovę „Paminklintas“ S.Chačaturovas įkūrė prieš pusantrų metų. Prieš tai vaikinas šioje srityje turėdamas verslo liudijimą triūsė dar apie ketverius metus.

„Nors konkurencija paminklų ir kapinių priežiūros srityje tikrai yra didelė, jokių grasinimų ar perspėjimų iš konkurentų pusės aš anksčiau nebuvau sulaukęs.

Darbo šioje srityje pakanka visiems. Mes kainų nedempinguojame, labiau orientuojamės į gaminių kokybę ir kokybišką aptarnavimą – kad mūsų suteiktomis paslaugomis patenkinti likę klientai mus rekomenduotų ir kitiems savo pažįstamiems.

Apie dvidešimt procentų savo produkcijos mes eksportuojame į Daniją, Suomiją, Norvegiją ir kitas šalis. Tačiau pagrindine mūsų rinka liko Šiauliai.

Į strategiškai patogias patalpas Ginkūnų kapinių administraciniame pastate mes persikėlėme neseniai – jas bendrovei pavyko išsinuomoti prieš pusmetį per Šiaulių miesto savivaldybėje skelbtą konkursą“, – sakė S.Chačaturovas.

Padegimas plėtros nesustabdys

Verslininkas apgailestavo, kad spėriai besiplečiant įmonei, jis nespėjo apdrausti turto.

„Gaisro nuostoliai sieks apie 5 tūkstančius eurų. Dar neaišku, ar ugnis nesunaikino ir kompiuteryje buvusius duomenis.

Kompiuterio kietąjį diską mes nuvežėme specialistams – tikimės kad jame buvusius duomenis pavyks atkurti“, – sakė S.Chačaturovas.

Grasinimas ugnimi verslininko neišgąsdino.

S.Chačaturovas sakė, kad incidentas tikrai nesustabdys bendrovės planų įkurti prekybos aikštelę ir Šiaulių miesto K.Donelaičio kapinėse.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

„Stengsimės kuo greičiau sutvarkyti ir gaisro nuniokotą musų biurą Ginkūnų kapinėse.

Čia įrengsime ir apsaugines žaliuzes, ir vaizdo stebėjimo sistemą.

Tikiuosi, kad nusikaltimą tirti ėmę pareigūnai išaiškins padegėjus“, – sakė S.Chačaturovas.

Dėl turto sugadinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už svetimo turto sugadinimą visuotinai pavojingu būdu baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.