Įkalins apsišaukėlį?

„Aš dariau nusikaltimus, bet be jų būtų neįmanoma atlikti socialinių eksperimentų“, – teisme rėžė 20-metis Mindaugas Naujanis. Jis kaltinamas apsimetęs STT agentu ir kitais nusikaltimais.

Teisiamasis M.Naujanis neigė norėjęs prieš savo kaimynę panaudoti vadinamąjį tiesos serumą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teisiamasis M.Naujanis neigė norėjęs prieš savo kaimynę panaudoti vadinamąjį tiesos serumą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 7:18 PM, atnaujinta Apr 20, 2018, 7:30 PM

Anksčiau jau triskart teistą apsišaukėlį prokuroras pasiūlė įkalinti 2 metams ir 9 mėnesiams.

M.Naujanis kirto atgal – jeigu jis Vilniaus ir Kauno savivaldybėse nebūtų apsimetęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) darbuotoju, nebūtų galėjęs patikrinti, kaip Lietuvoje dirba valstybinės institucijos. O būtent to jis esą ir norėjo.

Pareiškęs valdininkams, jog jam vykdant skubią užduotį reikia automobilio, jaunas apgavikas iš kauniečių išviliojo tarnybinę „Volkswagen Jetta“, o iš vilniečių – „Volkswagen Passat“. Tarnautojai net nepažvelgė atidžiau į primityviai suklastotą agento pažymėjimą.

Tačiau vaikinas atkakliai purtė galvą paklaustas, ar siekė apiplėšti kaimynę naudodamas žmogaus valią paralyžuojančią medžiagą – skopolaminą, dar vadinamą tiesos serumu.

Per kratą pas M.Naujanį buvo rasta ne tiktai skopolamino, bet ir antrankiai, dujų balionėlis, kaukė, mėlynas švyturėlis, panašus į policijos automobilio.

Jaunuolis aiškino norėjęs pažiūrėti, ar užsakius tiesos serumo internetu atsakingos tarnybos išliks budrios.

Kaukę ir antrankius neva paliko M.Naujanio bičiuliai, atliekantys socialinius eksperimentus, – kaip ir jis, filmuojantys suvaidintus žmonių pagrobimus.

„Tiesos serumas“ veikia tarsi narkotikas – jį vartojantys žmonės aklai vykdo bet kokius paliepimus.

Tyrėjų duomenimis, M.Naujanis netoliese gyvenančią gydytoją ketino išvilioti iš jos darbovietės.

Paskui moteris būtų buvusi nuvežta į mišką ir po „tiesos serumo“ injekcijos būtų atidavusi vaikinui pinigus, banko korteles, pasakiusi slaptažodžius.

Jaunuolis yra kaltinamas ne tik pasikėsinimu apiplėšti medikę, bet ir sukčiavimu, dokumentų klastojimu, pareigūno vardo pasisavinimu.

Nuosprendis jam bus skelbiamas gegužės 9 dieną.

M.Naujanis anksčiau jau buvo teistas už sukčiavimą, dokumentų klastojimą, pareigūno vardo pasisavinimą, taip pat žiaurų elgesį su gyvūnu.

Saugumo agentu vaikinas prisistatė ir Kauno „Aušros“ gimnazijoje, kur pareikalavo pateikti sutartis su dvyliktokais. Visais atvejais jis iki šiol išvengė kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.