STT sulaikė kyšininkavimu ir prekyba poveikiu įtariamą bankroto administratorę

Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdyboje atliekamame ikiteisminiame tyrime bankroto administratorė R.T., vykdžiusi veiklą Vilniuje, įtariama prekyba poveikiu ir kyšininkavimu.

STT sulaikė kyšininkavimu ir prekyba poveikiu įtariamą bankroto administratorę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
STT sulaikė kyšininkavimu ir prekyba poveikiu įtariamą bankroto administratorę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 2:36 PM, atnaujinta Apr 25, 2018, 2:40 PM

Kaip rašoma STT pranešime, antradienį bankroto administratorė buvo sulaikyta, jos namuose ir darbo vietoje atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Bankroto administratorė įtariama tuo, kad už 14 tūkst. eurų atlygį pažadėjo bankrutuojančios įmonės buvusiam direktoriui palankiai baigti bankroto procedūrą ir dalį kyšio iš jo priėmė.

Baudžiamajame kodekse už šias veikas numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.

STT jau ir anksčiau yra ne kartą nustačiusi korupcijos rizikos veiksnių bankroto administravimo srityje. STT korupcijos prevencijos pareigūnai, įvertinę teisės aktus, susijusius su bankroto administratorių veikla, yra pateikę siūlymų dėl bankroto administratorių atrankos, veiklos priežiūros tobulinimo.

Taip pat yra atlikta korupcijos rizikos analizė bankroto administratorių veiklos srityse, o šiuo metu atliekama korupcijos rizikos analizė Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos, kuri koordinuoja bankroto procesus, veiklos srityse.

Per pastaruosius penkerius metus STT yra pradėjusi 19 ikiteisminių tyrimų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose dėl bankroto administratorių galimo kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir kitų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

STT taip pat kasmet gauna pareiškimų apie bankroto administratorių galimai neteisėtą veiklą. 2017 metais STT yra gavusi 11 tokių pareiškimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.