Už 100 eurų automobilį pardavusį vyrą šokiravo reikalavimas sumokėti 450 eurų mokestį

Savo automobilį „Audi S3” dar 2016 metų pabaigoje pardavęs 29 metų Rozalimo (Pakruojo r.) gyventojas nustebo sužinojęs, kad po šio sandorio liko skolingas valstybei.

Kuri „Audi S3“ pirkimo-pardavimo sutartis yra suklastota, turės nustatyti ikiteisminį dėl dokumento suklastojimo pradėję Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Kuri „Audi S3“ pirkimo-pardavimo sutartis yra suklastota, turės nustatyti ikiteisminį dėl dokumento suklastojimo pradėję Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 10:52 AM

Apie po automobilio pardavimo nesumokėtą 450 eurų mokestį šis vyras sužinojo šiemet valstybinėje mokesčių inspekcijoje deklaruodamas pajamas.

Ši žinia Pakruojo rajono gyventojui sukėlė pasipiktinimą – vyras mokesčių inspektoriams tvirtino automobilį pardavęs už 100 eurų ir jokių mokesčių mokėti neprivaląs.

Šiuos žodžius Rozalimo gyventojas pagrindė ir automobilio pirkimo pardavimo sutartimi, kurioje buvo nurodyta, kad automobilį jis pardavė už 100 eurų.

Mokesčių inspektoriai paaiškino, kad paskirdami mokestį jie rėmėsi kita automobilio pirkimo-pardavimo sutartimi, kurioje sandorio suma buvo nurodyta ne 100 eurų, o 3 tūkstančiai 500 eurų.

Kuri „Audi S3” pirkimo-pardavimo sutartis yra suklastota, turės nustatyti ikiteisminį dėl dokumento suklastojimo pradėję Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai.

Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą praėjusių pareigūnų dėmesio sulauks ne tik galimai po sandorio automobilio pirkimo-pardavimo sutartį suklastojęs „Audi S3” pirkėjas – 37 metų Pakruojo rajono gyventojas.

Tyrėjų dėmesio neišvengs ir vos 100 eurų savo automobilį įkainojęs jo pardavėjas.

Automobilis „Audi S3” yra nepigus automobilis.

Tinklapyje „Autoplius“ galima rasti tris skelbimus apie parduodamus „Audi S3”markės automobilius.

Už pigiausią iš jų – 2000 metais pagamintą „Audi S4” – jo pardavėjas prašo 3 tūkstančių 700 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.