Oponentą mirtinai sumušęs vyras neįtikino teismo savo nekaltumu

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija priėmė nutartį, kuria paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo 2017 m. spalio 18 d. nuosprendį, kuriuo A. J. pripažintas kaltu ir nuteistas už nužudymą.

Oponentą mirtinai sumušęs vyras neįtikino teismo savo nekaltumu .<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Oponentą mirtinai sumušęs vyras neįtikino teismo savo nekaltumu .<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-11 10:11, atnaujinta 2018-05-11 10:15

Kaip rašoma Apeliacinio teismo pranešime, A. J. nuteistas už tai, kad jis tyčia ne mažiau kaip 22 kartus rankomis ir kojomis smūgiavo nukentėjusiajam į įvairias kūno vietas ir ne mažiau kaip 26 kartus dūrė peiliu, dėl patirtų sužalojimų nukentėjusysis mirė.

Nuteistasis A. J. prašė panaikinti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir jį išteisinti, motyvuodamas tuo, kad apygardos teismas nepatikrino versijos, kad šią veiką galėjo padaryti kitas asmuo. Taip pat apeliantas prašė paskirti teismo psichiatrijos ekspertizę, nes nenustatyta, ar jis galėjo suprasti savo veiksmus.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad apeliacinio skundo argumentai yra nepagrįsti ir A. J. pagrįstai nuteistas už nužudymą. Tokia išvada padaryta įvertinus byloje esančių įrodymų visumą.

Šie įrodymai paneigia nuteistojo versiją, kad nusikalstamą veiką galėjo padaryti trečiasis asmuo, ir jo teiginius, kad jis (nuteistasis), būdamas girtas, negalėjo atlikti veiksmų, už kuriuos nuteistas.

Be to, nagrinėjant bylą Lietuvos apeliaciniame teisme, buvo gauta teismo psichiatrijos ekspertizės išvada, kurioje nurodyta, kad nuteistasis galėjo suvokti savo veiksmų esmę ir juos valdyti, bei nenustatyta, kad jis galėjo būti fiziologinio afekto būsenos.

Taip pat teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas nuteistajam paskyrė teisingą ir baudžiamojo įstatymo reikalavimus atitinkančią bausmę – vienuolikos metų laisvės atėmimą.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.