Įtarimai dėl advokato girtumo neatslūgsta: Artūras Šukevičius teismo posėdyje nepasirodė

Kyšininkavimu kaltinamas advokatas Artūras Šukevičius ketvirtadienį neatvyko į teismo posėdį Vilniaus apygardos teisme, kur turėjo būti nagrinėjama jo baudžiamoji byla.

Avarija Goštauto g. Advokatas Artūras Šukevičius<br>Įtarimai dėl advokato girtumo neatslūgsta: Artūras Šukevičius teismo posėdyje nepasirodė.
Avarija Goštauto g. Advokatas Artūras Šukevičius<br>Įtarimai dėl advokato girtumo neatslūgsta: Artūras Šukevičius teismo posėdyje nepasirodė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2018, 10:27 AM

Balandžio 19 dieną A. Šukevičiui teismas iškvietė policiją, nes buvo įtariama, kad kaltinamasis atvyko neblaivus. Advokatas teisinosi, jog buvo išgėręs širdies lašų.

A. Šukevičiaus gynėjas Vidmantas Martyšius teisėjai Jurgitai Kolyčienei sakė, kad jam su A. Šukevičiumi asmeniškai susisiekti nepavyko. Tačiau susisiekus su kliento sutuoktine, pastaroji paaiškino, kad A. Šukevičius serga.

„Aš jai pasakiau – ruoškit dokumentus“, – sakė advokatas V. Martyšius.

Pateisinančių ligą dokumentų advokatas teismui kol kas nepateikė. Pagal galiojančią tvarką, į teismą neatvykę asmenys turi pateikti svarbią priežastį pateisinančius duomenis.

Teisėja J. Kolyčienė sakė, kad atsižvelgdama, jog A. Šukevičius anksčiau atvykdavo į posėdžius, neskiria jam nei baudos, nei atvesdinimo.

„Jei bus nustatytos formos pažymos apie ligą, bus neatvykimas dėl svarbios priežasties. Klausimas, ar dėl svarbių ar ne dėl svarbių priežasčių neatvyko, bus sprendžiamas kito posėdžio metu“, – sakė teisėja J. Kolyčienė.

Jis vyks gegužės 17 dieną.

Balandžio 19 dieną planuotas posėdis neįvyko, nes buvo įtarta, kad kaltinamasis A. Šukevičius gali būti neblaivus, dėl to į teismą buvo iškviesta policija.

„Jo elgesys prieš posėdį, posėdžio metu sukėlė mano ir teismo abejonių, bet nei aš, nei teismas nesame ekspertai, negalime nustatyti, ar jis tikrai neblaivus. Neblaivumą pasitikrinti jis atsisakė“, – LNK Žinioms yra sakęs prokuroras Rimas Juodis.

Atvykus policijai, A. Šukevičius atsisakė pasitikrinti alkoholio kiekio matuokliu. Tačiau jis privalėjo per valandą nuvykti į medicinos įstaigą išsitirti blaivumą.

A. Šukevičiaus advokatas V. Martyšius ketvirtadienį teismą patikino, kad jo klientas tikrai tą pačią dieną kreipėsi į Šeškinės polikliniką.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad už girtumą viešoje vietoje A. Šukevičiui pradėta administracinė teisena, sprendimas dar nepriimtas.

„Nei jis, nei gydymo įstaiga, į kurią jis kreipėsi, oficialaus raštiško atsakymo policijai nepateikė. Išsiųstas reikalavimas pateikti atsakymą“, – BNS sakė P. Radvilavičius.

Įvykio dieną advokatas žurnalistams teigė išgėręs 200 gramų širdies lašų „Rameval“.

„Su širdimi buvo truputį ne kas. Va, širdies lašai – „Rameval“. Kolega advokatas sako: Artūrai, nervuojiesi, įkalk porą bonkučių. Va ir yra šitas“, – aiškino A. Šukevičius.

Advokatą A. Šukevičių ir bankroto administratorių Liną Lobeckį 2016 metų spalį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tyrimas pradėtas turint įtarimų, kad veikdami kartu L. Lobeckis ir advokatas A. Šukevičius reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

Įmonės „Verslo administravimo ir teisės paslaugų biuras“ vadovas L. Lobeckis taip pat dirbo rinkimų komisijose per 2014 metų prezidento ir Europos Parlamento rinkimus. L. Lobeckis yra sakęs, kad jo narystė konservatorių partijoje yra sustabdyta.

Be kyšininkavimo L. Lobeckiui pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Vyras sako, kad narkotikai liko nuo vakarėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.