Nelegalias cigaretes pardavinėjusiam vilniečiui gresia įspūdingo dydžio piniginė bauda

Vilniečio garaže buvo rasta daugiau nei 45 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų. Įtariamajam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Nelegalias cigaretes garaže pardavinėjusiam Vilniečiui gresia baudžiamoji atsakomybė.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Nelegalias cigaretes garaže pardavinėjusiam Vilniečiui gresia baudžiamoji atsakomybė.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-11 09:45

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, Šiaulių apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras kreipėsi į teismą, kad baudžiamuoju įsakymu būtų nubaustas 50-metis vilnietis, neteisėtai disponavęs akcizais apmokestinamomis prekėmis ir neteisėtai laikęs, gabenęs ir realizavęs namų gamybos stiprius alkoholinius gėrimus.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnai nustatė, kad per kelerius kartus kaltinamasis pažįstamojo garaže Vilniuje sukaupė nemenką kiekį Baltarusijos Respublikos banderolėmis pažymėtų cigarečių ir cigarečių be banderolių.

Daugiau nei 45 tūkstančiai pakelių cigarečių buvo surasti vilniečio naudojamame garaže. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, cigarečių vertė viršija 250 MGL (12 tūkst. 500 eurų).

Pareigūnai išaiškino, kad kaltinamasis cigaretes pardavinėdavo į garažą atvykusiems pirkėjams.

Iš pradžių cigaretes sukraudavo į vieną automobilį, o pirkėjai jau po kurio laiko atvykdavo atsiskaityti kitu automobiliu. Kaltinamasis cigaretes pirkdavo iš turgaus, kai įvairūs asmenys jam jas pasiūlydavo.

Įsigytas cigaretes jis parduodavo nedideliais kiekiais, taip norėdamas šiek tiek užsidirbti.

Kaltinamojo naudojamame garaže taip pat aptikta ir 180 litrų namudiniu būdu pagamintos degtinės. Pasak vyro, jis alkoholį ruošėsi naudoti asmeninėms reikmėms.

Vilnietis savo kaltę pripažįsta.

Prokuroras, vadovavęs ikiteisminiam tyrimui, prašo Vilniaus apygardos teismo kaltinamajam paskirti bausmę – 22 su puse tūkstančio eurų dydžio baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.