Panevėžio gyventojai apgaulės būdu bandė įsigyti beveik 30 tūkst. vertės kompiuterinę techniką

Į Kauno pareigūnų rankas įkliuvo keturi Panevėžio gyventojai. Įtariamieji, apsimesdami įmonės klientais, bandė įsigyti didelės vertės kompiuterinę techniką, tačiau nesiruošė už ją sumokėti.

Įtariamieji apgaulės būdu bandė įsigyti kompiuterinės technikos už beveik 30 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Įtariamieji apgaulės būdu bandė įsigyti kompiuterinės technikos už beveik 30 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2018, 11:01 AM, atnaujinta Jun 14, 2018, 11:02 AM

Kaip informuoja Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2d., dėl sukčiavimo.

Birželio 11 d. pareigūnai atlikdami procesinius ikiteisminio tyrimo veiksmus sulaikė keturis (gim. 1986 m., 1977 m., 1983 m., 1967 m.) Panevėžio miesto gyventojus. Asmenims pareikšti įtarimai dėl apgaulės, jie melagingais elektroniniais laiškais, apsimesdami įmonių klientais, sudarydavo sandorius dėl kompiuterinės technikos.

Sandoriai būdavo sudaromi su atidėtu mokėjimu, paimant kompiuterinę techniką kitų įmonių vardu ir už gautas prekes neatsiskaitant.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog kompiuterine technika prekiaujanti įmonė gavo savo klientų vardu prašymus parduoti kompiuterinę techniką daugiau nei už 16 tūkst. eurų. Sudarius sandorius technika asmenims buvo perduota per siuntų tarnybas, tačiau įmonė apmokėjimo nesulaukė.

Nurodyti užsakovai apie jų vardu vykdomus sandorius nieko nežinojo.

Tęsdami nusikalstamą veiką asmenys vėl kreipėsi į tą pačią įmonę, prisistatydami klientų vardu, sudarė sandorį dėl kompiuterinės technikos papildomai daugiau nei už 12 tūkst. eurų, ir atvykę pasiimti sandorio objekto buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d., dėl sukčiavimo, gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.