Kaune – nuosprendis 37 metų vyrui, viliojusiam paauglę į prostitucijos tinklą

Nepilnamete į prostitucijos tinklą mėginęs įtraukti 37 metų kėdainietis Arnoldas Zaičenka kalėjime praleis 4 metus, o aukai privalės sumokėti 2 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą. Tokį nuosprendį antradienį paskelbė Kauno apygardos teismas.

 Už mėginimą paversti prostitute 17-metę kėdainietis A.Zaičenka kalėjime praleis 4 metus. Jis jau buvo nuvežęs auką į Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalą. <br> M.Patašiaus nuotr.
 Už mėginimą paversti prostitute 17-metę kėdainietis A.Zaičenka kalėjime praleis 4 metus. Jis jau buvo nuvežęs auką į Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalą. <br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 4:46 PM

Nepilnametės verbuotojas nuosprendžio laukė laisvėje, pritaikius švelnesnę kardomąją priemonę nei suėmimas – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Šiandien teisme jis nepasirodė.

Kaltės besikratantis vyras greičiausiai skųs nuosprendį Apeliaciniam teismui – kalėjimas jo lauks, jei skundas bus atmestas ir nuosprendis įsiteisės.

Norvegijoje uždarbiaudavęs A.Zaičenka verbavo 17-metę beveik metus, vežiojo ją į Olandiją, tačiau mergina paskutiniu momentu apsisprendė ir ištarė „ne“.

Į teisėsaugą kreipėsi nepilnametės motina, nujautusi, kad dukra gali atsidurti klystkelyje.

A.Zaičenka buvo nuvežęs paauglę į Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalą, rodė ten pro stiklus praeivius viliojančias moteris, kurios esą uždirba nemažus pinigus ir puikiai gyvena.

Suteneriu tapti panoręs vyras pareiškė merginai, kad ji turės jam atiduoti 15 procentų uždarbio.

Judviejų pažintis užsimezgė dar 2014 metų lapkritį, kai A.Zaičenka pasiskelbė per radiją ieškantis draugės.

Po kurio laiko vyras pasiūlė jai pardavinėti savo kūną Nyderlandų karalystėje, vežiojo paauglę po šios šalies viešbučius ir Lietuvos viešbučius, duodavo pinigų smulkioms išlaidoms.

Mergina turėjo būti pristatyta į Olandijos viešnamį 2015 metų birželį, tačiau A.Zaičenkai netikėtai prireikė į šią valstybę išvykti anksčiau.

Paauglę turėjo pristatyti A.Zaičenkos draugas, tačiau keliauti su juo mergina atsisakė.

Nepilnametė ilgą laiką slėpė nuo savo motinos apie mėginimus ją paversti prostitute. Išvažiuodama su A.Zaičenka ji sugalvodavo tariamai nekaltą dingstį.

Blogos nuojautos apimta moteris po vienos išvykų kreipėsi į teisėsaugą.

Pareigūnams pavyko išvynioti siūlų kamuolį ir surinkti A.Zaičenkos kaltės įrodymus.

Norvegijoje dukart teistas vyras tikino esąs nekaltas – prisipažino tik kartu važiavęs su mergina į Olandiją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.