Kalinių išgertuvių transliacijos pasekmės: po masinių kratų kilo masinės muštynės

Vieša išgertuvių transliacija iš Kybartų pataisos namų ne tik iš postų verčia pareigūnus. Matyt, netvarką apnuoginantys vaizdai įsiutino kitus nuteistuosius – po kratų, atliktų pirmadienį ir antradienį, įkalinimo įstaigoje įsiplieskė masinės muštynės. Kaliniai antradienio popietę paleido į darbą kumščius pataisos namų kieme, išėję pasivaikščioti.

 Pasklidus išgertuvių vaizdams, Kybartų pataisos namuose buvo surengtos kratos, o po jų tarp kalinių įsiplieskė muštynės.<br> Skaitytojo nuotr.
 Pasklidus išgertuvių vaizdams, Kybartų pataisos namuose buvo surengtos kratos, o po jų tarp kalinių įsiplieskė muštynės.<br> Skaitytojo nuotr.
 Pasklidus išgertuvių vaizdams, Kybartų pataisos namuose buvo surengtos kratos, o po jų tarp kalinių įsiplieskė muštynės.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
 Pasklidus išgertuvių vaizdams, Kybartų pataisos namuose buvo surengtos kratos, o po jų tarp kalinių įsiplieskė muštynės.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-20 10:25, atnaujinta 2018-06-21 10:24

Pareigūnai greitai nutraukė peštynes, bet kai kurie kaliniai sužalojimų neišvengė. Buvo smarkiai sumušti keturi nuteistieji, jie pristatyti į gydymo įstaigą.

Pareigūnai aiškinasi kivirčo aplinkybes, nustatinėja jo dalyvius ir kaltininkus.

Pasivaikščiojimo dalyviai po muštynių buvo pastatyti prie sienų, neleidžiant jiems toliau siautėti.

Incidento metu nebuvo naudojami peiliai, strypai ar kiti itin pavojingi tokiais atvejais daiktai. Dėl muštynių iškelta baudžiamoji byla. 

„Muštynės gali būti susijusios su filmo transliavimu“, – naujienų portalui lrytas.lt trečiadienio rytą pasakojo Kalėjimų departamento atstovė spaudai Simona Banėnienė.

Muštynėse nedalyvavo du pagrindiniai 3 minučių filmo herojai – jie dabar uždaryti į drausmės izoliatorių.

Manoma, kad filmo demonstravimas įsiutino daugelį kitų kalinių, ir jie pradėjo keršyti tiems, kurie gali būti prisidėję prie transliacijos. Po filmo prasidėjo kratos, patikrinimai. Daugelis kalinių galbūt nesitikėjo tokios griežtos reakcijos. 

Kratos ir sustiprinta priežiūra Kybartų pataisos namuose bus tęsiamos.

Pirmadienį ir antradienį per kratas Kybartų pataisos namuose rasti 6 telefonai, 6 SIM kortelės ir 10 litrų ruošinio naminei degtinei gaminti – brogos.

Filme kaliniai gyrėsi, kad šioje įstaigoje už pinigus galima gauti alkoholio, narkotikų, net išsikviesti moteris. Vaizdo medžiaga liudija, kad jie kalbėjo tiesą.

Kilus skandalui, pirmadienį į Kybartų pataisos namus atvyko teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, iš pareigų buvo atleisti laikinasis šios įkalinimo įstaigos diektorius Rimantas Zaikauskas ir Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas Gintaras Zaveckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.