Vilniaus apygardos teismą pasiekė baudžiamoji byla dėl 43 galimai padarytų nusikaltimų

Vilniaus apygardos teismui dėl galimai padarytų 43 nusikaltimų perduota baudžiamoji byla. Jojeįtarimai pareikšti penkiems organizuotos grupės nariams.

Baudžiamojoje byloje įtarimai pareikšti penkiems organizuotos grupės nariams.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Baudžiamojoje byloje įtarimai pareikšti penkiems organizuotos grupės nariams.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Baudžiamojoje byloje įtarimai pareikšti penkiems organizuotos grupės nariams.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Baudžiamojoje byloje įtarimai pareikšti penkiems organizuotos grupės nariams.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 3:10 PM

Kaip informuoja Vilniaus apskrities VPK, Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurore Rita Vaitekūniene baigė itin sudėtingą, didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai dėl galimo nužudymo, sukčiavimo įgyjant didelės vertės svetimą turtą, didelės vertės turto prievartavimo ir kt. nusikaltimų pareikšti penkiems organizuotos grupės nariams.

Baudžiamoji byla dėl galimai padarytų 43 nusikaltimų perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Šią bylą sudaro 131 tomas dokumentų, 183 asmenys pripažinti proceso dalyviais.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad bendrovėje „T.G.“ dirbantys ir su jais susiję asmenys gaudavo skolų išieškojimo bendrovės klientų duomenis, taip pat ir duomenis apie jų skolų išieškojimo procesus.

Disponuodami šia informacija ir panaudodami įvairias sukčiavimų schemas iš, dažniausiai vyresnio amžiaus, asmenų apgaule išviliodavo ir užvaldydavo pinigines lėšas.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad sukčiavimo atvejais kaltinamieji organizavo areštuoto žemės sklypo Trakų rajone pardavimą skolų išieškojimo procese dalyvaujantiems asmenims, imdami iš jų avansines įmokas.

Sklypą, kuris buvo pelkėtoje vietovėje, kaltinamieji įvertino daugiau nei 1,5 mln. EUR. Jis vienu metu buvo siūlomas pirkti daugeliui asmenų. Tokiu būdu kaltinamieji susirinko ir pasisavino apie 50 tūkst. EUR avansinių įmokų.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti 38 asmenys patyrė daugiau nei 600 tūkst. EUR turtinę žalą.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams ir Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams pavyko surasti ir apriboti nuosavybės teises į nekilnojamąjį turtą, kurio vertė sudaro apie 300 tūkst. EUR.

Visiems kaltinamiesiems yra taikomos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, asmens dokumentų paėmimas, o vienam kaltinamajam A.R. taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai, tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokurorė R. Vaitekūnienė.

Iš teismui perduotos baudžiamosios bylos yra atskirtas ikiteisminis tyrimas dėl juridinio asmens bendrovės „T.G.“ galimai padarytų nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.