Kelmės r. įkaušęs medžiotojas peršovė žirnius skynusį kolegą

Ketvirtadienio naktį Kelmės rajone neblaivi kompanija susiruošė į medžioklę. Vienas medžiotojas kitam sutemose peršovė petį.

Neblaivių vyrų medžioklė baigėsi nesėkmingai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Neblaivių vyrų medžioklė baigėsi nesėkmingai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 9:12 AM, atnaujinta Jun 28, 2018, 10:18 AM

Nelaimingas atsitikimas įvyko ketvirtadienio naktį, apie vidurnaktį Užmedžių kaime. Šie medžioklės plotai priklauso Pakražančio medžiotojų būreliui. Čia pamedžioti susiruošė trys Kelmės gyventojai.

Prie žirnių lauko šernų tykojęs 56 metų kelmiškis pamatė judančią būtybę. Medžiotojas bandė skambinti savo kolegai, bet šis buvo išjungęs mobiliojo telefono garsą, kad nebaidytų miško žvėrių. Vyriškis ėjo per žirnių lauką ir pasilenkęs vis skynė žirnių ankštis.

Pasaloje tykojusiam medžiotojui žirnius skinantis kolega pasirodė panašus į stirniną. Todėl jis legaliai laikomu graižtviniu šautuvu „IZH – 18MH“ šovė į tariamą žvėrį.

Šūvis buvo tikslus – kulka perskrodė 55 metų kelmiškiui petį. Sužalotasis nugabentas į Respublikinę Šiaulių ligoninę ir paguldytas į Traumatologijos skyrių. Laimė, sužalojimas nebuvo itin sunkus, nes kulka nekliudė nelaimėlio kaulų.

Po nelaimės nustatyta, kad abu medžiotojai buvo išgėrę – jiems nustatytas lengvas girtumas. Šaulio organizme aptikta 0,58, o nukentėjusiojo – 0,95 promilės alkoholio. Iš abiejų atimti legaliai laikyti graižtviniai šautuvai.

Vartoti alkoholį per medžioklę griežtai draudžiama, tai laikoma šiurkščiu pažeidimu, tad abu medžiotojai neabejotinai praras teisę laikyti ir nešioti ginklus. 

Dėl nelaimingo atsitikimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį užbaigus paaiškės, kokia nuobauda bus taikoma medžioklės draugą pašovusiam kelmiškiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.