Savo naujagimę nuskandinusios 20-metės laukia ilgi metai nelaisvės

Savo naujagimę dukrą paskandinusi Ivona Skorulskaja paskui save į koloniją norėjo nustempti ir mergaitės tėvą Edvardą Subočių, tačiau tai jai nepavyko.

Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ivona Skorulskaja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 1:47 PM, atnaujinta Jul 5, 2018, 1:59 PM

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas atmetė dvidešitmetės Pabradės gyventojos apeliacinį skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuriuo jaunai žudikei skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismo nuomone, nėra jokių įrodymų, kad E.Subočius būtų dalyvavęs I.Skorulskajai gimdant ir savo dukrą, kaip teigė Ivona, įmetęs į Žeimeną bei nuskandinęs.

I.Skorulskaja savo apeliaciniame skunde teigė, kad už kūdikio nužudymą esą turėtų atsakyti ne tik ji, bet ir jos buvęs draugas. „Mes buvome dviese, o nuteisė tik mane vieną“, – skundėsi ji ir prašė jai skirti švelnesnę laisvės atėmimo bausmę.

„Ji kūdikio asmeniškai nežudė ir labai gailisi“, – teisėjų širdis bandė suminkštinti ir I.Skorulskajos advokatas, tačiau prokurorė manė, kad pabradiškei skirta laisvės atėmimo bausmė yra adekvati jos padarytam nusikaltimui ir nėra priežasčių ją keisti.

Žmogžudystę I.Skorulskaja įvykdė 2015 metų spalio 18-osios naktį.

Niekam apie savo nėštumą neprasitarusi mergina, naktį prie Žeimenos upės pagimdė mergytę, pamaitino ją savo pienu ir netrukus paskandino.

Per pirmąsias apklausas I.Skorulskaja pasakojo, kad kūdikį pagimdė ir nužudė viena, tačiau po metų „prisiminė“, kad esą jai tai padaryti E.Subačius, su kuriuo ji du kartus turėjo lytinių santykių.

Vaikinas buvo suimtas ir kurį laiką praleido už grotų, o prokuroras jį siūlė pripažinti kaltu dėl nužudymo ir skirti devynerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau teismas jį išteisino.

Nagrinėjant šią bylą Vilniaus apygardos teisme abiem teisiamiesiems buvo skirtas tyrimas melo detektoriumi.

E.Subačių tyręs specialistas jo nuoširdumu neabejojo – vyras su I.Skorulskaja susitikęs nebuvo, jai gimdant nedalyvavo, kūdikio nelietė ir jo neskandino.

To paties specialistai negalėjo pasakyti apie I.Skorulskają. „Yra žinių, kad ji kūdikį pagimdė namuose“, – pagal reakciją į jai užduodamus klausimus, konstatavo ekspertas.

Tačiau net ir po tokių išvadų I.Skorulskaja savo versijos nekeitė: „Gimdžiau prie upės, o man padėjo Edvardas“.

Ji taip pat kategoriškai neigė prieš nužudymą maitinusi vaiką savo pienu, nors teisme apklaustas teismo medicinos ekspertas Ovidijus Petkelis teigė, kad naujagimė buvo nužudyta ne iškart, o gyveno apie porą valandų ir prieš mirtį buvo maitinama.

Tokias išvadas ekspertas padarė ištyręs naujagimės skrandžio turinį ir žarnas.

Nagrinėjant bylą teisme, I.Skorulskaja ir jos tėvai tvirtino, kad apie savo nėštumą Ivona niekam nesakė. Apie jos gimdymą ir nužudytą kūdikį tėvai sužinojo tik tada, kai į jų namus pasibeldė policijos pareigūnai.

I.Skorulskajos mama Svetlana Skorulskaja teisme aiškino, kad savo dukrą kruviną ir be kelnaičių namie aptiko spalio 18-osios naktį, tačiau patikėjo jos versija, kad jai prasidėjo mėnesinės, todėl ji nori persirengti išpurvintus drabužius.

Nors Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą dar galima skųsti Lietuvos Aukščiausiajam teismui, tačiau nuosprendis įsiteisėja iškart, todėl I.Skorulskaja netrukus savo namuose sulauks pareigūnų, kurie ją palydės į Panevėžio moterų pataisos namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.