Kraują stingdantis abejingumas: praeiviai matė mušamą auką, bet nepajudino nė piršto

Klaipėdoje plėšikui užpuolus 59 metų moterį, praeiviai abejingai stebėjo, kaip ji pargriaunama ant žemės – nekvietė policijos, nepuolė ginti aukos, niekas net nešūktelėjo.

 Klaipėdoje praeiviai nieko nedarė, kad auka būtų apginta nuo plėšiko, o jis būtų sulaikytas. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Klaipėdoje praeiviai nieko nedarė, kad auka būtų apginta nuo plėšiko, o jis būtų sulaikytas. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2018, 11:00 AM, atnaujinta Jul 8, 2018, 11:02 AM

Nusikaltimas įvykdytas ankstų šeštadienio rytą Taikos prospekte.

Pro šalį ėjęs nepažįstamas vyras staiga prišoko prie moters, griebė jai už šviesiai pilkos rankinės ir bandė ištraukti iš rankų.

Užpuolikas parvertė auką ant žemės ir išplėšė rankinę.

Kiti žmonės tuo metu nė piršto nepajudino, kad padėtų užpultajai, nors visi tikrai turėjo telefonus ir galėjo bent jau paskambinti policijai.

Pareigūnai apie nusikaltimą sužinojo iš nukentėjusiosios, kuri nuvyko į policiją ir parašė pareiškimą.

Rankinėje buvo 140 eurų vertės telefonas, raktai, 30 eurų, įvairios nuolaidų kortelės.

Moteris įsidėmėjo savo skriaudiką – jam apie 30 metų, ūgis maždaug 175 centimetrai, smulkaus kūno sudėjimo, plaukai šviesūs, trumpai kirpti. Jis buvo apsirenkęs juoda trumpa striuke su užtrauktuku, šviesiomis kelnėmis.

Tą pačią dieną, apie 16 valandą uostamiestyje, Laukų gatvėje buvo apiplėštas ir 16 metų vaikinas, iš kurio du pažįstami jaunuoliai atėmė 120 eurų vertės laikrodį.

Vėlų šeštadienio vakarą, apie 22 val. 30 min. Panevėžyje buvo užpulta 50 metų moteris, kurios nusikaltėlis patykojo Klaipėdos gatvėje – pribėgęs iš nugaros jis pagrobė rankinę su banko ir nuolaidų kortelėmis, 85 eurais, telefonu ir kitais asmeniniais daiktais, bendras nuostolis siekia 318 eurų.

Prienų rajone sekmadienio naktį nepažįstamas vaikinas užpuolė 33 metų jurbarkietį, kuriam smogė į galvą metaliniu daiktų – įtariama, norėjo apiplėšti, bet nieko vertingo neradęs, pabėgo. Sunkią traumą patyrusi auka buvo skubiai išvežta į Kauno klinikas.

Šeštadienio naktį Vilniuje, prie 25 metų vaikino Vokiečių gatvėje priėjęs nepažįstamas jaunuolis jį užkalbino, o po to smogė kumščių į veidą pagrobė telefoną „Samsung Galaxy A5“, kurio vertė 251 euras.

Nė vienas plėšikas kol kas nesulaikytas, vyksta jų paieškos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.