Tiesos serumą kaimynei ruošęs garsus apsimetėlis nepagailėjo ir savo motinos

Žmogaus valią paralyžiuojančią cheminę medžiagą prieš kaimynę panaudoti ketinęs, STT agentu apsimetinėjęs 21 metų Mindaugas Naujanis iš Žiežmarių (Kaišiadorių r.) išgirdo jau šeštą nuosprendį – šįkart dėl savo motinos sumušimo. 

 M,.Naujanis už smūgius savo motinai pasiųstas į kalėjimą.
 M,.Naujanis už smūgius savo motinai pasiųstas į kalėjimą.
 M,.Naujanis už smūgius savo motinai pasiųstas į kalėjimą.
 M,.Naujanis už smūgius savo motinai pasiųstas į kalėjimą.
 M,.Naujanis už smūgius savo motinai pasiųstas į kalėjimą.
 M,.Naujanis už smūgius savo motinai pasiųstas į kalėjimą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 11, 2018, 2:52 PM, atnaujinta Jul 11, 2018, 5:25 PM

Visuomenę ne kartą šokiravęs M.Naujanis dabar kalėjimo jau neišvengė – už smūgius savo motinai Danutei S. Kaišiadorių rajono apylinkės teismas trečiadienį jam skyrė galutinę subendrintą 1 metų ir 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Vaikinui taip pat reikės sumokėti 376 eurų dydžio baudą.

Keistų ir pavojingų polinkių turintis jaunuolis teismo salėje nebuvo suimtas – jis dar galės skųsti nuosprendį. Vaikinui uždrausta gyventi su motina. 

Žiežmariuose gyvenantis jaunas bedarbis į teisėsaugos akiratį pateko ir šių metų kovo pabaigoje, namuose įsiplieskus konfliktui, kuris pasibaigė smurto protrūkiu. 

Kivirčas tarp šeimos narių kilo po M.Naujaniui iškeltos baudžiamosios bylos svarstymo Kauno apylinkės teisme dėl kėsinimosi panaudoti valią slopinančią medžiagą skopolaminą, dar vadinamą tiesos serumu. 

Ši medžiaga veikia tarsi narkotikas, po kurio aukos aklai vykdo jį suleidusių nusikaltėlių valią. M.Naujanis planavo suleisti injekciją kaimynystėje gyvenančiai gydytojai. Toje pačioje tiesos serumo byloje vaikinui buvo pareikšti kaltinimai ir pareigūno vardo pasisavinimo, dokumentų klastojimo, sukčiavimo.

Sudaužė savo motiną

Kauno teismo posėdyje dalyvavusi Danutė S. išgirdo sūnaus priekaištus – keisto būdo vaikinui nepatiko jos veido išraiška ir žodžiai, kurie esą gali pakenkti jo reputacijai.

Pasak moters, kovo 27-osios naktį sūnus jai trenkė kumščiais į galvą, krūtinę, kitas kūno vietas.

Moteris svarstė, ar kreiptis į policiją, – smūgių ji sulaukdavo ir anksčiau, bet iki tol tylėdavo.

Kitą dieną dėl sužalojimų jai nuvykus į Žiežmarių pirminės sveikatos priežiūros centrą, žinias apie sumuštą pacientę policijai perdavė medikai.

Danutė S. šįsyk apie sūnaus smurtą viską papasakojo pareigūnams, jie atliko tyrimą ir perdavė bylą teismui.

Veikdavo itin įžūliai

M.Naujanis liūdnai išgarsėjo 2016 metų rudenį, po apgavysčių sostinės ir Kauno savivaldybėse – prisistatęs valdininkams STT agentu, pateikęs primityviai suklastotus dokumentus jis pareikalavo duoti jam mašinas, kurių esą reikia vykdant skubias užduotis.

„Lietuvą gelbėju“, – pareiškė įžūlus svečias, įsėdęs į savivaldybėms priklausančius automobilius „Volkswagen Passat“ ir „Volkswagen Jetta“.

Kauno „Aušros“ gimnazijoje vaikinas prisistatė saugumo agentu ir pareikalavo pateikti sutartis su dvyliktokais, tačiau pedagogai buvo budresni už savivaldybių darbuotojus – iškvietė pareigūnus, jie ir demaskavo apsišaukėlį.

Sukčiavimo ir pareigūno vardo pasisavinimo epizodai buvo sujungti su kėsinimosi panaudoti tiesos serumą atveju – M.Naujanis planavo nuvežti pažįstamą medikę į mišką, suleisti jai šią medžiagą ir taip priversti ją atiduoti pinigus, atskleisti banko kortelių slaptažodžius.

Jaunuolis skopolaminą užsakė internetu, taip pat buvo pasirūpinęs antrankiais, kauke, dujų balionėliu, policijos automobilį imituojančiu švyturėliu – visus šiuos daiktus M.Naujanis ketino panaudoti užpuldamas gydytoją, bet planus sujaukė draugas, paskutiniu metu atsisakęs būti jo bendrininku ir nuvykęs į policiją.

Įklimpo į nusikaltimus

Iki šiol M.Naujanis vis išvengdavo realių laisvės atėmimo bausmių.

2018 metų gegužės 21 dieną tiesos serumo ir pareigūnų vardo pasisavinimo byloje jam buvo skirtas lygtinis 3 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimas.

Anksčiau jam buvo paskelbti nuosprendžiai dar trijose bylose dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo ir žiauraus elgesio su gyvūnu, tačiau bausmės nebūdavo susijusios su laisvės atėmimu.

Vaikinas aiškino priklausantis slaptai organizacijai, kuri atlieka įvairius socialinius eksperimentus, tačiau, pareigūnų nuomone, jis veikė vienas.

M.Naujanį jau du kartus tyrė psichiatrai, ir abu sykius jis buvo pripažintas pakaltinamu.

Jaunuolio elgesys teisme stebindavo proceso dalyvius – vieną kartą į posėdį jis atėjo nešinas gėlių vazonu, kitą sykį buvo apsivilkęs ties keliais smarkiai įplėštomis ryškiai raudonomis kelnėmis.

Kauno teisėjo Rimanto Grigo kantrybė trūko, kai prasidėjus posėdžiui M.Naujanis įsitaisė prie stalo esančioje prokuroro vietoje.

Kai vaikinas net ir paprašytas nepersėdo į kitą vietą, už nepagarbą teismui jam buvo skirtas 20 parų areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.