Benamis Latvijos pilietis kaltinamas daugybe automobilių vagysčių Lietuvoje

Panevėžio apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas byloje, kurioje Latvijos Respublikos pilietis kaltinamas mūsų šalyje pavogęs 7 automobilius. Jei teismas 26 metų K.P. pripažins kaltu, tai jam bus jau vienuoliktas teistumas.

Latvijos pilietis kaltinamas daugybe automobilių vagysčių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Latvijos pilietis kaltinamas daugybe automobilių vagysčių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-12 09:44, atnaujinta 2018-07-12 09:49

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam K.P. pareikšti įtarimai dėl 2017 metų vasarą įvykdytų 7 automobilių vagysčių Klaipėdos, Panevėžio, Pasvalio, Kauno rajonuose.

Iš pradžių šios vagystės buvo tiriamos kaip atskiros, tačiau nustačius, kad visas jas galimai įvykdė tas pats įtariamasis, ikiteisminiai tyrimai buvo sujungti į vieną bendrą. 

K.P. pareigūnams prisipažino vogęs automobilius Lietuvoje, kai norėdavo grįžti į savo tėvynę. Dažniausiai jis rinkdavosi senesnius, nerakintus paliktus prie namų ar įmonių teritorijose lengvuosius automobilius bei mikroautobusus, kurių raktelius rasdavo užvedimo spynelėje arba lengvai aptinkamose slaptavietėse.

Kai kurias vogtas transporto priemones K.P. palikdavo tiesiog pakelėje, jei jos sugesdavo ar pasibaigdavo kuras, o kelis automobilius apgadino avarijoje. Ypač nepasisekė Kauno rajono gyventojui – iš jo kiemo pavogto 2000 metų gamybos mikroautobuso „Peugoet Boxer“ Panevėžio rajone nesuvaldęs kaltinamasis nuvažiavo į griovį ir apsivertė – transporto priemonė buvo visiškai sudaužyta.

Apvogtieji neatgavo ir didžiosios dalies automobiliuose buvusių daiktų – nuo statybos įrankių iki vaizdo registratorių ar vaikiškų saugos kėdučių. Nukentėjusieji šioje byloje pateikė daugiau nei 6 tūkst. eurų civilinį ieškinį.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro P.Jasiukaičio, vagysčių seriją nutraukė Panevėžio AVPK pareigūnai – pernai rugpjūtį jie sulaikė K.P. Pasvalio rajone, vairuojantį Latvijoje vogtą vilkiką. Netrukus Lietuvoje buvo surastas ir mikroautobusas, kaip įtariama, kaltinamojo neseniai pavogtas tėvynėje. Prokuroro teigimu, šie tyrimai išskirti į atskirus, K. P. už minėtas vagystes bus teisiamas Latvijoje.

Baudžiamasis kodeksas už automobilių vagystes numato laisvės atėmimo bausmę iki 6 metų. Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.