Turistinio autobuso vairuotojas pribloškė: toks vairavimas nepateisinamas!

Vilnietį Tomą pribloškė po sostinę turistus vežiojančio autobuso vairuotojo poelgis. Vilniečio vaizdo registratorius užfiksavo, kaip ties reguliuojama pėsčiųjų perėja sustojęs turistų pilnas autobusas staiga pajudėjo ir nuvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui. Tuo tarpu dalis skaitytojų teigia, kad situacija yra ne visai tokia, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

 Vilnietį Tomą pribloškė po sostinę turistus vežiojančio autobuso vairuotojo poelgis.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Vilnietį Tomą pribloškė po sostinę turistus vežiojančio autobuso vairuotojo poelgis.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2018, 1:46 PM, atnaujinta Jul 16, 2018, 3:57 PM

Viskas įvyko sekmadienį šiek tiek po 13 val. Vilniaus centre, Bazilijonų g. Tomo automobilyje įrengtas vaizdo registratorius užfiksavo, kaip ties reguliuojama pėsčiųjų perėja degant raudonam šviesoforo signalui sustojo dviaukštis autobusas. Tokie autobusai po Vilnių vežioja turistus. Turistų autobuse matėsi ir šį kartą.

Per gatvę perėjus keliems pėstiesiems, autobuso vairuotojas kažkodėl nusprendė nelaukti žalio signalo ir pajudėjo. Grubiai pažeisdamas Kelių eismo taisykles autobusas nuvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui.

„Nežinau, ką pagalvojo užsieniečiai. Tačiau aš keliaudamas užsienyje tikrai nenorėčiau atsidurti tokiame autobuse, kurio vairuotojas nepaiso KET. Nes mano kelionė su tokiu vairuotoju labai greitai gali virsti didele nelaime“, - redakcijai teigė Tomas.

Jis svarstė, kad tokie autobuso vairuotojo veiksmai yra labai neatsakingi ir kelia pavojų ne tik turistams, kuriuos veža, bet ir visiems aplinkiniams.

„Šitoks vairavimas - niekaip negali būti pateisinamas“, - įsitikinęs skaitytojas. 

Tuo tarpu dažnai pro šią vietą dažnai važinėjantys vilniečiai gina autobuso vairuotoją tvirtindami, kad nuo Pylimo g. (taip ir važiavo turistinis autobusas) žalias šviesoforo signalas užsidega žymiai anksčiau, nei atvažiuojantiems nuo Aušros Vartų pusės.

Kai kurie skaitytojai pastebi, kad tokio šviesoforo veikimo logiką suprasti ne visada išeina.

Skaitytojo Tomo vaizdo medžiagą galite peržiūrėti žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?