Pareigūnų ir chirurgų priedanga į kišenę priviliojo tūkstančius

Klaipėdoje sučiupti trys anksčiau ne kartą teisti vyriškiai, įtariami uostamiestyje apgaule išvilioję nemenkas pinigų sumas iš vieno pensininko ir dviejų Kretingoje gyvenančių moterų.

Telefoniniai sukčiai iš klaipėdiečių išviliojo dideles sumas. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Telefoniniai sukčiai iš klaipėdiečių išviliojo dideles sumas. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-22 11:13

Birželio 6-ąją vienam Klaipėdoje gyvenančiam 81 metų pensininkui paskambinęs nepažįstamas vyriškis prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė, kad jis tapęs nusikaltimo auka.

Sukčius aiškino, kad, pareigūnų žiniomis, senolio namuose laikomi pinigai – nusikaltimo įkalčiai, todėl juos būtina patikrinti.

Patikėjęs tokiomis pasakomis pensininkas atvėrė buto duris ir kitam vyrui įdavė į rankas 1250 eurų. Tik paskui, pasijutęs apgautas, jis kreipėsi į policiją.

Pinigus paėmė „chirurgui“

Po dviejų dienų telefoninių sukčių auka tapo 77 metų Kretingos gyventoja, patikėjusi paistalais, kad giminaitė yra sužalota ir jai gydyti reikalingi pinigai. Tą kartą moteriai į namus telefonu paskambinęs sukčius prisistatė ligoninės chirurgu.

Iš patiklios moters pirmiausia buvo išvilioti prisijungimo prie jos banko sąskaitos kodai.

Po to į namus atvykę vyrai pasiėmė banko mokėjimo kortelę, bankomate išsigrynino ir pasisavino 1900 eurų. Po kiek laiko susizgribusi kretingiškė suprato, kad buvo apvogta.

Neleido moteriai atsitokėti

Dar viena nukentėjusioji – 76 metų Kretingos gyventoja. Ją sukrėtė sukčių telefonu perduota žinia, kad jos dukra esą nusirito nuo laiptų, griūdama užkliudė kitą moterį, kuriai nuo smūgio skilo kaukolė.

Moteriai į namus paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė gydytoju, aiškino, kad dukters nusikaltimui užglaistyti ir skubiai operacijai reikia 5000 eurų.

Su mobiliuoju telefonu išviliotą iš namų auką sukčiai kurį laiką vedžiojo po miestą – visą laiką kalbėjo neleisdami atsitokėti, kol moteris galiausiai patikėjo prasimanymais. Priėjusiam nepažįstamam vyrui ji atidavė prašomą pinigų sumą.

Vėliau kretingiškė, paskambinusi dukteriai, sužinojo, kad ši sveika ir nieko nesužalojo.

Įkalčiai buvo kišenėje

Tą kartą policija mikliai sučiupo nusikaltimu įtariamus asmenis, kurie važiavo į Klaipėdą automobiliu. Vienas jų kišenėje laikė įkalčius – apgaule išviliotus 5 tūkst. eurų.

Tarp sulaikytųjų – niekur nedirbantis, valkataujantis, anksčiau teistas 38 metų klaipėdietis ir dar vienas jo bendraamžis, už chuliganizmą, vagystes, apiplėšimus, neteisėtą alkoholinių gėrimų gaminimą išklausęs jau septynis nuosprendžius.

Dar vienas sulaikytas įtariamasis – dešimtkart už vagystes, kūno sužalojimą, narkotikų laikymą ir platinimą Lietuvoje bei užsienyje teistas 25 metų uostamiesčio gyventojas.

Vienas įtariamasis suimtas, o tuo metu kitiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Ieškos ir bendrininkų

Žmonių pinigus susišlavusi trijulė, dar vadinama „kojomis“, vykdė įkalinimo įstaigoje laikomų nuteistų asmenų nurodymus. Pastarieji, prisistatę medikais ir pareigūnais, mulkina aukas megzdami telefono ryšio seansus.

Sulaikyti asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašių nusikaltimų, veikti išvien su kitais bendrininkais. Uostamiesčio policija tęsia jų paieškas. Pareigūnai gyventojams pataria būti atidesniems, netikėti į namus skambinėjančiais nepažįstamais asmenimis.

„Pirmasis požymis, kad skambina sukčiai, – prašymai nepadėti telefono ragelio, užsitęsę pokalbiai, taip pat derybos dėl pinigų sumos. Tada reikia iš karto kreiptis į pareigūnus“, – sakė Klaipėdos apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vadovas Zigmas Turskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.