Kaimyno nužudymu kaltinamo kauniečio laukia teisiamųjų suolas

Pagaliau baigtas penkis mėnesius trukęs nužudymo tyrimas Kaune. Kaimyno nužudymu kaltinamas ir jau ne kartą teistas vyras – suimtas.

Teismo kaimyno nužudymu kaltinamas kaunietis lauks būdamas suimtas <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Teismo kaimyno nužudymu kaltinamas kaunietis lauks būdamas suimtas <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 11:59 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos Prokuratūra, Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Auksė Lipkevičienė bylą su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti Kauno apygardos teismui. Ne kartą teistam, nužudymu kaltinamam, D. B. gresia ilgi metai kalėjime.

Šių metų vasario 20 dienos rytą bendruoju pagalbos telefonu paskambinusi moteris pranešė, kad jos sugyventinis sunkiai kvėpuoja ir nereaguoja į aplinką. Nugabentas į ligoninę, po paros laiko, vyras mirė.

Bylos duomenimis, lemtingąjį rytą kaltinamasis D. B. užsuko papusryčiauti pas savo gyvenimo draugę. Jai pasiskundus, kad ji ir vaikai nesudėjo bluosto, mat naktį kaimynas kėlė triukšmą, daužė jų buto duris ir reikalavo atiduoti 20 eurų, vyras, įtariama, labai supyko ir nuėjo pas kaimyną jo paauklėti. Kaimyną stipriai sumušęs, D. B., įtariama, grįžo į draugės butą, o tai, kad vyras nuo jo padarytų sužalojimų ligoninėje mirė, sužinojo tik po kelių dienų.

Kaltinamasis apklausos metu teigė, jog kaimyno nužudyti jis nenorėjo, siekė tik jį pagąsdinti, kad daugiau naktimis nekeltų triukšmo, negirtautų ir negąsdintų jo mažamečių vaikų.

Teismo proceso pradžios kaltinamasis laukia būdamas suimtas – jam skirta griežčiausia kardomoji priemonė.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai.

Baudžiamasis kodeksas už tyčinį nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.