Sučiuptas įtariamai padirbtus pinigus paskolinęs vyras

Prokuratūra pranešė, jog praėjusį penktadienį buvo suimtas didelę padirbtų pinigų sumą pažįstamam piliečiui paskolinęs vyras.

Vyras pažįstamam žmogui paskolino 37 tūkstančius padirbtų eurų<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vyras pažįstamam žmogui paskolino 37 tūkstančius padirbtų eurų<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-30 13:19, atnaujinta 2018-07-30 13:20

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kontroliuoja ir vadovauja ikiteisminiam tyrimui, kuriame įtarimai netikrų pinigų gaminimu, laikymu ir realizavimu pareikšti 30-ečiui Kauno miesto gyventojui E. J.

Įtariama, kad E. J. pažįstamam vyrui paskolino 37 tūkstančius eurų, o kaip užstatą paėmė 1,4 kg aukso luitą. Pinigų gavėjas tik išėjus įtariamajam pastebėjo, kad pasiskolinti pinigai galimai yra suklastoti.

Praėjusį penktadienį teismas pritarė prokuroro prašymui ir įtariamąjį suėmė dviems mėnesiams.

„Pastabaus kauniečio ir policijos pareigūnų dėka išvengta didelės sumos netikrų pinigų realizavimo. Visos konfiskuotos kupiūros yra 50 eurų nominalo, tad paleistos į apyvartą galėjo padaryti tikrai daug žalos“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras.

Šį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Už didelio kiekio padirbtų pinigų pagaminimą, laikymą ir realizavimą Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.