Vilniuje – šokiruojantis vaizdas: pareigūnas trenkė vyro galvą į žibintą, pradėtas tyrimas

Šeštadienį socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nufilmuotas konfliktas tarp policijos pareigūno ir vaikinų kompanijos. Vaizdo medžiagoje pareigūnas negaili necenzūrinių, o vienas iš vaikinų atsiduria ant žemės. Kaip paaiškėjo, dėl policijos pareigūno veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Lrytas.lt koliažas.
Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 3:29 PM, atnaujinta Jul 30, 2018, 3:35 PM

Su naujienu portalo lrytas.lt redakcija susisiekė vyras, kuris teigia, kad yra vienas iš incidento dalyvių. Igoris (pašnekovo pavardė redakcijai žinoma – Aut. past.) pasakojo, kad incidentas įvyko šeštadienio vakarą Vilniuje, Naujojoje Vilnioje, Stepono Batoro g., parduotuvės aikštelėje.

Norėjo išvyti iš autobusų stotelės

Kaip pasakojo Igoris, jo draugę parduotuvėje sustabdė apsauginis. Likusi draugų kompanija (apie 6-8 žmonės), nusprendė palaukti lauke, šalia esančioje autobusų stotelėje. Būtent čia prie jų ir priėjo pareigūnas.

„Jis pradėjo mus vyti į kitą vietą, matyt jam nepatiko tai, kad mūsų tiek daug vienoje vietoje“, – pasakojo Igoris.

Pasak vyro, pareigūnas jiems aiškino, kad tai – vieša vieta, joje būti negalima, mat, kaip prisipažino Igoris, kai kurie iš susirinkusių draugų buvo išgėrę.

„Jis nusiuntė mus į visai kitą vietą, kuri irgi vieša“, – toliau kalbėjo Igoris. Draugų kompanija pradėjo reikalauti pasilikti stotelėje, mat daug žmonių čia laukia autobuso ir jie nematė pagrindo, kodėl turėtų būti išvyti.

„Jis pradėjo priekaištaut mums, vyti lauk, iškvietė pastiprinimą, nes galvojo, kad mes kažką blogo padarysime“, – pasakojo vyras. Jis tikino, kad draugų kompanija nesuprato, dėl ko pareigūnas norėjo juos išvyti. Kaip pasakoja Igoris, vėliau pareigūnas pradėjo vartoti necenzūrinius žodžius. 

Pasak Igorio, atvykus pastiprinimui policijos pareigūnas pradėjo rėkti, kilo žodinis konfliktas. 

Vyras toliau pasakoja, kad vienas iš kompanijos dalyvių paklausė pareigūno, kokią teisę jis turi taip su jais kalbėti. Pareigūnas priėjęs prie jo į veidą pripurškė dujų ir trenkė jo galvą į galinį automobilio žibintą.

„Nukentėjusį vaikiną įmetė į mašiną“, – pasakojo Igoris. Jis kalbėjo, kad likusios kompanijos teigimu, policijos pareigūnas vaikiną dar ir spardė. Nukentėjusysis buvo išvežtas į policijos komisariatą. Likusi draugų kompanija taip pat čia atvažiavo. Jie parašė du pareiškimus.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius, įvykis policijai yra žinomas. 

„Mes šio atvejo nekomentuojam, dėl jo yra pradėtas tarnybinis patikrinimas ir mes negalime jokios informacijos apie tai teikti tol, kol jis nebus baigtas,“ – teigė P.Radvilavičius. 

„Tam tikri pirminiai duomenys vėliau gali pasirodyti netikslūs, tad kaip buvo iš tikrųjų, parodys tik tyrimas. Negalime nieko sakyti, kad po to neprieštarautumėme objektyvioms išvadoms“, – toliau pasakojo Komunikacijos poskyrio specialistas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.