Išsiaiškinti, kas įvyko košmarišką vakarą negali ir po dviejų metų – tam trukdo alkoholis

Po du vyrus pražudžiusių išgertuvių pareigūnams buvo sunku išsiaiškinti, kuris sugėrovų griebėsi peilio, – kompanija buvo visiškai girta. Sužinoti, kas vyko bute, sunkiai sekėsi ir teisėjams. Net po dvejų metų apie žudynes visi pasakojo skirtingai.

M.Olechnovičius (nuotr. kairėje) vakar teismo salėje tvirtino esantis ne žudikas, o jį apiplėšti norėjusių sugėrovų auka. A.Rogovas iš pradžių buvo uždarytas į policijos areštinę, tačiau vėliau tapo nukentėjusiuoju.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Olechnovičius (nuotr. kairėje) vakar teismo salėje tvirtino esantis ne žudikas, o jį apiplėšti norėjusių sugėrovų auka. A.Rogovas iš pradžių buvo uždarytas į policijos areštinę, tačiau vėliau tapo nukentėjusiuoju.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 10:39 PM

Kai po išgertuvių Naujojoje Vilnioje esančiame bute buvo aptikti du nužudyti vyrai, policijos pareigūnai sulaikė visus penkis jų sugėrovus.

Smarkiai apgirtę vilniečiai kaltino vienas kitą ir nesugebėjo paaiškinti, kuris jų ir už ką peiliu subadė 33 ir 42 metų vyrus.

Iš penkių liko vienas

Po žudynių trys vyrai mėnesiui atsidūrė už grotų, tačiau 40-metis Aleksandras Rogovas neseniai sulaukė geros žinios – iš įtariamojo tapo nukentėjusiuoju.

Jis suskubo pareikšti 15 tūkstančių eurų ieškinį kitam išgertuvių dalyviui – 56 metų Mečislavui Olechnovičiui, kuris vienintelis stojo prieš teismą.

M.Olechnovičius kaltinamas pasikėsinimu nužudyti tris žmones ir du jų nužudęs.

Nužudytasis Valentinas Lisanovas galėjo judėti tik neįgaliųjų vežimėliu, todėl kaltinime teigiama, kad M.Olechnovičius nužudė bejėgiškos būklės asmenį.

Nors M.Olechnovičius kaltinamas sunkiais nusikaltimais, teismo proceso pabaigos laukia laisvėje.

Į Vilniaus apygardos teismą (VAT) atvykęs vilnietis kategoriškai neigė savo kaltę, o parodymus žadėjo duoti tik po liudytojų apklausos.

Tačiau teisiamąjį taip suerzino A.Rogovo pasakojimas, kad jis iš karto pateikė ir savo įvykių versiją.

Futbolą žiūrėjo girti

M.Olechnovičius ir A.Rogovas susipažino 2016 metų rugpjūčio 28-ąją, likus kelioms valandoms iki žudynėmis virtusių išgertuvių.

Tądien A.Rogovas užėjo į Naujojoje Vilnioje esantį barą „Bokaliukas“, kur buvo keli jo pažįstami ir M.Olechnovičius.

Degtinę iš pradžių pirko M.Olechovičius, tačiau vėliau vyrams ėmė priekaištauti, kad jie geria už jo pinigus. Kitą butelį teigė nupirkęs A.Rogovas.

Išgėrę vyrai nusprendė eiti į vietos stadioną pažiūrėti futbolo rungtynių. Kai laimėjo jų mėgstama komanda, A.Rogovas su futbolininkais patraukė švęsti pergalės, nes dalis žaidėjų buvo jo pažįstami.

Pažadino pagalbos šauksmas

A.Rogovas pasakojo vėliau sulaukęs kažkurio bičiulio skambučio ir nuėjęs į butą Parko gatvėje. Šiame bute gyveno Viktoras Lizunovas, pas kurį svečiavosi neįgalus V.Lisanovas, M.Olechnovičius ir dar keletas draugų.

A.Rogovas teisme pasakojo išgertuvėse dalyvavęs neilgai, maždaug po 20 minučių apsvaigęs vyras nuėjo prigulti. Jį pažadino V.Lisanovo šauksmas: „Sašulia, padėk!“

Iš lovos pašokęs A.Rogovas nubėgo į virtuvę, kur vyko išgertuvės, tačiau ten ramiai sėdėjo moteris ir vyras.

Įbėgęs į kitą kambarį jis pamatė ant grindų gulintį V.Lizunovą ir neįgaliojo vežimėlyje susmukusį V.Lisanovą.

Paspruko perrėžtu kaklu

Ar vyrai dar buvo gyvi, A.Rogovas teigė netikrinęs. Išėjimą iš virtuvės jam pastojo M.Olechnovičius su peiliu kruvinoje rankoje ir netardamas nė žodžio perrėžė jam kaklą.

Sužalotas A.Rogovas sugebėjo išbėgti iš buto, nulipti laiptais iš aštunto aukšto ir paprašyti sutiktos moters pagalbos. Kai į butą atvyko policija, jis jau buvo išgabentas į ligoninę, o kitą dieną uždarytas į areštinę.

M.Olechnovičius tikino, kad A.Rogovas nebuvo nuėjęs miegoti ir visą laiką dalyvavo tą vakarą vykusiame konflikte.

Dėl ko ginčijosi vieną butelį po kito tuštinę vyrai, M.Olechnovičius teigė nesidomėjęs ir norėjęs eiti namo, tačiau niekas neatrakino durų.

Svečio neišleido namo?

Išgirdę prašymą atrakinti duris sugėrovai jį esą vėl pakvietė prie stalo ir įpylė dar vieną taurelę.

Kai svečias pakilo antrą kartą, jo teigimu, A.Rogovas, V.Lizunovas ir V.Lisanovas užstojo duris ir ėmė mušti.

„Traukdamasis aš atsidūriau virtuvėje, čia gavau smūgį į galvą ir daugiau nieko neprisimenu“, – teisme aiškino M.Olechnovičius.

Jis teigė, kad atsipeikėjęs pamatė gyvybės ženklų jau nerodančius V.Lizunovą ir V.Lisanovą.

Šalia V.Lizunovo kūno M.Olechnovičius pastebėjo atsegtą savo piniginę, tuomet pasigedo kišenėje buvusio telefono ir grandinėlės. Jis pastebėjo, kad nuo piršto bandyta numauti ir žiedą.

Apie kažkieno piniginę nerišliai pasakojo ir A.Rogovas. Jam, einančiam į tualetą, V.Lisanovas esą pabandė įbrukti piniginę, tačiau jis atsisakęs ją imti. A.Rogovas teigė, kad prieš užmigdamas dar girdėjo kažkurio vyro žodžius: „Pasakyk PIN kodą.“

Tačiau M.Olechnovičius teigė, kad kodų jo niekas neprašė, nes lapeliai su kodais buvo priklijuoti prie abiejų jo kortelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.