Trys lietuviai emigrantai, pašiurpinę Angliją kraupiu nužudymu, kalės iki gyvos galvos

Lietuviai emigrantai Anglijoje ne tik nužudė šioje šalyje dirbusį latvį, bet ir išsityčiojo iš jo – šlapinosi ir fotografavosi ant sumuštos aukos. Tokio žiaurumo apstulbinti teisėjai trijulę įkalino iki gyvos galvos.

Britus pribloškė (iš kairės) A.Barausko, D.Dektiariovo ir M.Černecko žiaurumas.
Britus pribloškė (iš kairės) A.Barausko, D.Dektiariovo ir M.Černecko žiaurumas.
Britus pribloškė (iš kairės) A.Barausko, D.Dektiariovo ir M.Černecko žiaurumas.
Britus pribloškė (iš kairės) A.Barausko, D.Dektiariovo ir M.Černecko žiaurumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 8:04 AM, atnaujinta Aug 16, 2018, 9:47 AM

„Vienas užpuolikų pozavo nuotraukai uždėjęs koją ant sulaužytos aukos krūtinės, tarsi tai būtų jo trofėjus. Tuo metu kitas fotografavo jį savo išmaniuoju telefonu“, – lietuvių elgesiu Didžiosios Britanijos Notingamo teisme baisėjosi teisininkas Davidas Herbertas.

Latvį užmušusių ir išniekinusių lietuvių nuotraukos jau kelias dienas mirga Didžiosios Britanijos naujienų portaluose, o teisininkai svarsto, jog nusikaltėliai taip žiauriai elgėsi vedami bandos jausmo.

Žiaurią žmogžudystę praėjusių metų rugsėjo 24-ąją įvykdė penki vyrai.

Linkolnšyro grafystės Bostono mieste gyvenantys 30-metis Mindaugas Černeckas, 37 metų Donatas Dektiariovas ir 39 metų Andrius Barauskas už nužudymą nuteisti kalėti iki gyvos galvos. Prašytis į laisvę jie galės tik po 20 metų.

Dar du nusikaltėliai sulaukė švelnesnių bausmių. Teismas nusprendė, jog kankindami vyrą jie neturėjo tikslo jo nužudyti.

Už netyčinį nužudymą 30-metis Pavelas Gruntas-Meyeris nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme, o 20-metis Tautvydas Vainolavičius už grotų turės praleisti 12 metų.

Didžiojoje Britanijoje daržoves rinkdavęs 44 metų Albertas Volkauskis į vieną Pen gatvės namų buvo įviliotas apgaule.

Vienas lietuvių jam parašė žinutę ir esą paprašė pagalbos: „Ateik, norime kai kam duoti į galvą. Reikia daugiau žmonių.“

Į nurodytą vietą atvykęs latvis buvo smarkiai sumuštas. Užpuolikai vyrą surišo, užkimšo burną ir ant jo šlapinosi. Kai A.Volkauskis jau neberodė gyvybės ženklų, žudikai ėmė tartis, kaip atsikratyti jo lavono.

Vienas jų dar nusprendė su auka įsiamžinti ir pozavo užkėlęs koją ant sulaužytos krūtinės.

Žudikai kūno niekur neišvežė. Policijos pareigūnai merdintį latvį surado tame pačiame name, kur ir buvo surengta egzekucija. Jis buvo nugabentas į ligoninę, bet mirė nepraėjus nė parai.

Keli įtariamieji buvo sulaikyti jau po penkių dienų. Kol išsiaiškino visas įvykio aplinkybes, policija apklausė daugybę vietos gyventojų.

„Tyrimo komanda dirbo be atokvėpio, kad pateiktume svarius įrodymus ir ši byla pasiektų teismą. Nagrinėjant bylą paaiškėjo, kad šie vyrai yra pavojingi ir pademonstravo tokį žiaurumą, kuris, laimei, pasitaiko labai retai“, – teisme kalbėjo vietos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.