Pensininkui Klaipėdoje surengė egzekuciją: susitikimas kieme baigėsi kankinimais miške

77-erių klaipėdietį išvežę į mišką, ten jį bauginę, mušę, apiplėšę, o po to iš namų pagrobę didelę pinigų sumą nusikaltėliai neilgai džiaugėsi savo grobiu – policija sulaikė ir į areštinę uždarė 7 įtariamuosius.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-29 19:47

Klaipėdoje, Taikos prospekte, gyvenantis pensininkas, ketvirtadienį prieš vidurnaktį atvykęs į policijos komisariatą, susijaudinęs papasakojo trilerį primenančią istoriją.

Tą dieną apie 18 val. 30 min. jam paskambino kažkoks nepažįstamas vyriškis ir paprašė išeiti į daugiabučio kiemą – norėjo pasikalbėti.

Kai klaipėdietis pasirodė kieme, prie jo priėjęs vyras pakvietė sėsti į automobilį ir aptarti reikalus akis į akį. Automobilyje dar sėdėjo kažkokia moteris.

Pensininkas nurodė, kad jam įsėdus į automobilį pora prašiusi paskolinti pinigų, o kai jis nesutiko, moteris jį puolė, bandė smaugti.

Po to klaipėdietis buvo nuvežtas į mišką. Ten pagrobėjai mušė ir netgi smaugė auką, atėmė telefoną, jo buto raktus ir išvažiavo palikę jį užmiestyje.

Po kelių valandų parsigavęs į miestą pensininkas rado atrakintas savo buto duris.

Įžengęs vidun jis pasigedo asmens dokumentų, penkių butelių degtinės ir santaupų – maždaug 32 tūkst. eurų.

Nukentėjusysis buvo smarkiai susijaudinęs, jo pasakojimas pareigūnams sukėlė nemažai abejonių.

Užpuolikai greičiausiai galėjo žinoti, kad klaipėdietis namuose laiko didelę pinigų sumą, kurią paveldėjo iš žmonos.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl apiplėšimo ir jau kitą dieną sulaikė įtariamuosius. Jų gyvenamosiose vietose atliktos kratos.

„Sekmadienį į teismą atvestiems septyniems įtariamiesiems skirtos laisvės apribojimo sankcijos – leista juos uždaryti į areštinę nuo 10 parų iki trijų mėnesių“, – pirmadienį „Lietuvos rytui“ kalbėjo ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Inga Mačiulienė.

Jei klaipėdiečio pareiškime nurodyti faktai apie vežimą į mišką, bauginimą, smurtą pasitvirtintų, įtariamiesiems gresia kaltinimai ne tik dėl vagystės, apiplėšimo, bet ir neteisėto laisvės atėmimo, turto prievartavimo.

Per kratas policija atrado dalį iš pensininko pagrobtų pinigų, yra kitokių nusikalstamos veiklos įkalčių.

Dalį pinigų plėšikai, pasirodo, jau buvo spėję išleisti.

Klaipėdos policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vadovas Zigmas Turskis sakė, jog įtariamųjų paieškų ratas plečiamas: „Į nusikalstamą veiklą galėjo įsivelti ir daugiau žmonių.“

Tarp sulaikytųjų yra uostamiesčio policijai žinomų asmenų, anksčiau teistų už panašius nusikaltimus.

Paklaustas, ar įtariamieji iš anksto buvo sumanę pensininką vežti į mišką, ar tokia mintis jiems šovė į galvą spontaniškai, Z.Turskis tepasakė: „Tai – ne bukas, o gerai suplanuotas nusikaltimas.“

„Lietuvos ryto“ žiniomis, klaipėdietis jau antrąkart tapo plėšikų auka – anksčiau irgi buvo vežamas įbauginti į mišką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.