Sugėrovą užmušęs telšiškis siunčiamas į teismą

Vasaros pradžioje, Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Tyrimas pradėtas po to, kai Telšiuose esančiame bute buvo rastas vyro (gim. 1984 m.) lavonas.

Sugėrovą užmušęs telšiškis siunčiamas į teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Sugėrovą užmušęs telšiškis siunčiamas į teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 10:56 AM, atnaujinta Sep 20, 2018, 11:01 AM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertams atlikus ekspertizę, paaiškėjo, kad vyro mirtis buvo smurtinė. Nustačius šią aplinkybę, toliau ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo vykdė Telšių apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad lemtingoji naktis, kurios metu dar gyvas telšiškis dalyvavo išgertuvėse su kitais asmenims, buvo birželio 12-oji. Įsiplieskus konfliktui, vienas iš išgertuvėse dalyvavusių asmenų jį sumušė.

Lygiai po savaitės, birželio 19 dieną, į vyro namus atvykę medikai konstatavo jo mirtį.

Vos tik buvo gauta ekspertų išvada, jog asmuo mirė kraujui išsiliejus į galvos smegenis dėl patirto smurto, policijos pareigūnai operatyviai sulaikė du išgertuvėse dalyvavusius, nužudymu įtariamus asmenis. Atlikus tolesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus, išsiaiškinta, kad mirtinus smūgius sugėrovui sudavė vienas iš sulaikytųjų – 30-metis Telšių gyventojas.

Per 3 mėnesius užbaigtas ikiteisminis tyrimas su kaltinamuoju aktu perduotas Šiaulių apygardos teismui. Kaltinamasis teismo posėdžio laukia suimtas, jam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams, vėliau terminas pratęstas dar mėnesiui.

Kaltinamasis bus teisiamas dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo – nužudymo. Už tokį nusikaltimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 7 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.